Altaf Hussain gooit aarde op de kist van zijn broer Aftab Hussein tijdens diens begrafenis en die van Muhammad Afzaal Hussain op vrijdag 5 augustus. De twee mannen werden allebei doodgeschoten.
Volledig scherm
Altaf Hussain gooit aarde op de kist van zijn broer Aftab Hussein tijdens diens begrafenis en die van Muhammad Afzaal Hussain op vrijdag 5 augustus. De twee mannen werden allebei doodgeschoten. © AP

Hoofdverdachte in reeks moorden op moslims in VS opgepakt: man kende alle slachtoffers

Na de reeks moorden op moslims heeft de politie in Albuquerque, in de Amerikaanse staat New Mexico, een verdachte gearresteerd. De man kende alle slachtoffers. Het vermoeden bestaat dat een “interpersoonlijk conflict” tot de dodelijke schietpartijen leidde.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.