Julian Reichelt
Volledig scherm
Julian Reichelt © EPA

Hoofdredacteur van grootste krant in Duitsland ontslagen na nieuwe beschuldigingen van affaires met medewerkers en machtsmisbruik

Bild-hoofdredacteur Julian Reichelt is vandaag op staande voet ontslagen. De uitgever van de tabloid, mediabedrijf Axel Springer, nam die beslissing na nieuwe berichten over ongepast gedrag van de 41-jarige Reichelt. In die berichten is sprake van affaires met jonge vrouwen, waarbij er aanwijzingen zijn van machtsmisbruik.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Na het proces-De Pauw: hoe komt het dat mensen evolueren van geestig flirten tot schaamteloos seksuele avances maken?
  PREMIUM

  Na het proces-De Pauw: hoe komt het dat mensen evolueren van geestig flirten tot schaamte­loos seksuele avances maken?

  Hoe komt het dat mensen - lees: mannen - steeds verder opschuiven in de manier waarop ze seksuele avances maken, tot ze schaamteloos 70 keer ‘Ik wil je’ sms’en? Wanneer overschrijden ze de grens tussen geestig flirten en rücksichtslos alweer een andere vrouw in hun bed proberen te krijgen? Waarom zien ze zelf niet (meer) duidelijk in dat wat ze doen compleet fout is? En: waarom wijst niemand hen op hun ontoelaatbare gedrag?
 3. Sensoa lanceert #WijGrijpenIn: deze 5 dingen kan u doen als u getuige bent van grensoverschrijdend gedrag
  PREMIUM

  Sensoa lanceert #WijGrij­pen­In: deze 5 dingen kan u doen als u getuige bent van grensover­schrij­dend gedrag

  ‘Zou ik tussenkomen? Hmm, beter niet, want misschien valt die man mij dan lastig... Oei, hij probeert haar nu ook te betasten. Ach, misschien is het gewoon haar lief...’ De kans is groot dat u deze innerlijke dialoog al gevoerd heeft, wanneer u zag hoe iemand lastiggevallen werd. Schunnige opmerkingen, ongepaste aanrakingen... Kortom: grensoverschrijdend gedrag. Als buitenstaander ingrijpen is niet evident, maar wel belangrijk. Daarom lanceert Sensoa de campagne #WijGrijpenIn, waarmee het omstanders wil motiveren om in actie te schieten. Vijf concrete tips moeten daarbij helpen.
 1. Onze reporter volgde proces De Pauw vanop eerste rij: "Het was scherven rapen. Valt er nog iets te lijmen? Of: potje breken, potje betalen?”
  PREMIUM

  Onze reporter volgde proces De Pauw vanop eerste rij: "Het was scherven rapen. Valt er nog iets te lijmen? Of: potje breken, potje betalen?”

  Vier jaar heeft het kamp De Pauw gezwegen: “Wij praten pas op het proces.” Dan wil je wel horen wat ze uiteindelijk te zeggen hebben. Iedereen zat dus op het puntje van de banken, sommige dames vielen er van verontwaardiging bijna af. “Het is hier geen theaterzaal”, probeerde de rechter een dag vol emoties te leiden. Uit de verdediging bleek dat De Pauw niet zinnens is om de martelaar van #metoo te worden. Maar in zijn eindwoord brak hij: een huilende, bevende man die zo graag wou ‘dat vrouwen mij graag zien’ dat het zielig werd.