Mensen demonstreren voor de vrijlating van oud-president Micheil Saakasjvili in Tbilisi, Georgië.
Volledig scherm
Mensen demonstreren voor de vrijlating van oud-president Micheil Saakasjvili in Tbilisi, Georgië. © AP

Hongerstakende oud-president Georgië vreest voor zijn leven na mishandeling in gevangenis

De Georgische ex-president Micheil Saakasjvili, die sinds enkele weken in hongerstaking is, heeft maandag verklaard dat hij vreest voor zijn leven nadat hij in de gevangenis mishandeld werd door de cipiers.

 1. Voormalig president van Georgië Saakasjvili nog steeds in hongerstaking

  Voormalig president van Georgië Saakasjvi­li nog steeds in hongersta­king

  In bepaalde gemeenten en voornamelijk in grote steden trekken de Georgiërs zaterdag naar de stembus voor de tweede ronde van de gemeenteverkiezingen. Intussen zit Micheil Saakasjvili, die van 2004 tot 2013 de president was van het land en nu beschouwd wordt als leider van de oppositie, al sinds begin oktober in de gevangenis. De 53-jarige politicus werd opgepakt toen hij, vlak voor de eerste verkiezingsronde, terugkeerde uit een jarenlange ballingschap.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.