BBC sprak met een moeder die haar kind (niet het kind op de foto) verkocht om met het geld eten te kopen voor de rest van het gezin.
Volledig scherm
BBC sprak met een moeder die haar kind (niet het kind op de foto) verkocht om met het geld eten te kopen voor de rest van het gezin. © BBC/AFP

Honger in Afghanistan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen

BuitenlandBeelden van uitgemergelde baby’s maken duidelijk hoe hard de voedselcrisis toeslaat in Afghanistan. Voor meer dan de helft van de bevolking brengt komende winter voedselonzekerheid. Het leven van minstens één miljoen kinderen is in gevaar. Ouders doen het ondenkbare om eten op tafel te krijgen. “Mijn kinderen stierven van de honger”, vertelt een vrouw aan BBC. “Ik heb mijn jongste dochter verkocht om met het geld eten te kopen.”

16 reacties

 • Kurt Vanhaverbeke

  1 maand geleden
  Mijn hart breekt... 😥
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Ze hebben in hun eigen voet geschoten door de taliban te verwelkomen als hun bevrijders !
 • Guido Verlinden

  1 maand geleden
  En dan,ze doen maar ,niks mee te maken
 • Giuseppe Casto

  1 maand geleden
  Vraag aan de SP om geld te storten
 • Arthur Tchikaya

  1 maand geleden
  Zoals in Afrika zijn ook daar de vrouwen de motor van de parallelle economie. Maar als ze niet meer mogen werken vallen in vele gevallen alle inkomsten weg. En dat is een Taliban beslissing. Waarom deze duidelijke reden verzwijgen en de fout uitsluitend bij de internationale gemeenschap leggen. Want natuurlijk heeft het Talibanregime alleen maar positieve beslissingen genomen.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.