BBC sprak met een moeder die haar kind (niet het kind op de foto) verkocht om met het geld eten te kopen voor de rest van het gezin.
Volledig scherm
BBC sprak met een moeder die haar kind (niet het kind op de foto) verkocht om met het geld eten te kopen voor de rest van het gezin. © BBC/AFP

Honger in Afghanistan: ouders verkopen kind om eten op tafel te krijgen

BuitenlandBeelden van uitgemergelde baby’s maken duidelijk hoe hard de voedselcrisis toeslaat in Afghanistan. Voor meer dan de helft van de bevolking brengt komende winter voedselonzekerheid. Het leven van minstens één miljoen kinderen is in gevaar. Ouders doen het ondenkbare om eten op tafel te krijgen. “Mijn kinderen stierven van de honger”, vertelt een vrouw aan BBC. “Ik heb mijn jongste dochter verkocht om met het geld eten te kopen.”

16 reacties

 • Kurt Vanhaverbeke

  1 jaar geleden
  Mijn hart breekt... 😥
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Ze hebben in hun eigen voet geschoten door de taliban te verwelkomen als hun bevrijders !
 • Guido Verlinden

  1 jaar geleden
  En dan,ze doen maar ,niks mee te maken
 • Casto Giuseppe

  1 jaar geleden
  Vraag aan de SP om geld te storten
 • Arthur Tchikaya

  1 jaar geleden
  Zoals in Afrika zijn ook daar de vrouwen de motor van de parallelle economie. Maar als ze niet meer mogen werken vallen in vele gevallen alle inkomsten weg. En dat is een Taliban beslissing. Waarom deze duidelijke reden verzwijgen en de fout uitsluitend bij de internationale gemeenschap leggen. Want natuurlijk heeft het Talibanregime alleen maar positieve beslissingen genomen.
 1. KIJK. Schokkende beelden uit Chinese dierentuin tonen aap die flesje gooit naar jong meisje

  KIJK. Schokkende beelden uit Chinese dierentuin tonen aap die flesje gooit naar jong meisje

  Een aap in de Nanning Zoo in de Chinese provincie Guangxi heeft een meisje verwond. Het jonge meisje probeerde een video van het dier te maken. Op deze videobeelden is te zien dat de aap een flesje haar richting uitgooit. Het flesje komt terecht in haar gezicht en ze raakt lichtgewond. De video zorgt voor heel wat discussie online. Sommigen denken dat de bezoekers de aap aan het opfokken waren. Anderen zijn bezorgd over het gedrag van het dier en vinden hem levensgevaarlijk.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Poetin woedend op Duitsland om levering tanks: “Opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondgebied vechten”
  Play
  UPDATE
  123

  Poetin woedend op Duitsland om levering tanks: “Opnieuw willen Hitlers opvolgers met Rusland op Oekraïens grondge­bied vechten”

  Poetin heeft het Westen gewaarschuwd dat ze Rusland niet kunnen verslaan en haalde in het bijzonder uit naar Duitsland: “Rusland wordt opnieuw bedreigd door Duitse tanks, met kruizen aan boord”. Dat zei de Russische president tijdens een toespraak ter ere van de herdenking van de slag om Stalingrad waarbij de Sovjet-Unie het leger van nazi-Duitsland versloeg. Hij trok er duidelijk een parallel tussen de oorlog tegen Hitler en de Russische militaire campagne in Oekraïne.