De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft er vandaag mee gedreigd "de poorten open te zetten" voor de Syrische migranten in zijn land om naar Europa te reizen. Hij reageert zo op de kritiek van de Europese Unie op de Turkse militaire invasie in het noordoosten van Syrië.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft er vandaag mee gedreigd "de poorten open te zetten" voor de Syrische migranten in zijn land om naar Europa te reizen. Hij reageert zo op de kritiek van de Europese Unie op de Turkse militaire invasie in het noordoosten van Syrië. © EPA

Hongarije dringt bij EU aan op dialoog met Turkije om nieuwe instroom van vluchtelingen te vermijden

Er is diplomatiek overleg nodig tussen de Europese Unie en Turkije, ondanks het Turkse offensief in de Koerdische regio in het noordoosten van Syrië, dat zegt Hongaars minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto. Er dient immers vermeden te worden dat een nieuwe golf immigranten naar Europa vlucht.

121 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De Europese banken hebben veel roekeloos geïnvesteerd in Turkije. Erdogan weet dat ook. Zijn economie draait op krediet. Maar als dat krediet niet afgelost kan worden zijn het de Europese banken die het zullen voelen. Wie leent maakt ook zijn geldschieter afhankelijk.
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Doordat de VS zich terugtrekt zal de ware aard van de EU bloot gelegd worden. Een laffe Unie die naar de pijpen van Erdogan zal dansen.
 • d vdv

  2 jaar geleden
  misschien langs dezelfde open poorten maar in omgekeerde richting al de Turken die sympathiseren met de dictator Erdogan terugsturen want zij zijn ook niet meer gewenst in Europa
 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  En de grenzen sluiten nooit van gehoord, Trump anders wel. Dat iedereen zijn eigen problemen oplost in plaats van ze naar hier te brengen want zo zal het eindigen die gaan hier hun oorlogjes voortzetten.
 • Josepha Van Vlaanderen

  2 jaar geleden
  En 3,5 miljard zijn intussen in dictator en machtswellusteling Erdogan zijn zakken verdwenen. De EU verkwist ons geld en resultaat : binnenkort zit het hier terug vol gevaarlijke individuen die voor niks terug zullen deinzen om van Europa een bloedbad te maken . De islam zal zegevieren en wij stonden erbij en keken ernaar...
 1. Toen zijn vrouw aan het bevallen was, kreeg Antonio (39) seintje dat er een nieuw hart voor hem was

  Toen zijn vrouw aan het bevallen was, kreeg Antonio (39) seintje dat er een nieuw hart voor hem was

  Antonio Salvador (39) leed aan een ernstige hartaandoening en stond op het punt de geboorte van zijn eerste kind mee te maken, toen er een hart beschikbaar kwam waar hij al jaren op had gewacht. Na een moment van twijfel stemde de Spanjaard, die zich samen met zijn echtgenote in de verlossingskamer bevond, toe. Hij kreeg een harttransplantatie, terwijl zijn vrouw beviel van een gezonde zoon in een ziekenhuis in Madrid. Een emotionele rollercoaster.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten