De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft er vandaag mee gedreigd "de poorten open te zetten" voor de Syrische migranten in zijn land om naar Europa te reizen. Hij reageert zo op de kritiek van de Europese Unie op de Turkse militaire invasie in het noordoosten van Syrië.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft er vandaag mee gedreigd "de poorten open te zetten" voor de Syrische migranten in zijn land om naar Europa te reizen. Hij reageert zo op de kritiek van de Europese Unie op de Turkse militaire invasie in het noordoosten van Syrië. © EPA

Hongarije dringt bij EU aan op dialoog met Turkije om nieuwe instroom van vluchtelingen te vermijden

Er is diplomatiek overleg nodig tussen de Europese Unie en Turkije, ondanks het Turkse offensief in de Koerdische regio in het noordoosten van Syrië, dat zegt Hongaars minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto. Er dient immers vermeden te worden dat een nieuwe golf immigranten naar Europa vlucht.

121 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De Europese banken hebben veel roekeloos geïnvesteerd in Turkije. Erdogan weet dat ook. Zijn economie draait op krediet. Maar als dat krediet niet afgelost kan worden zijn het de Europese banken die het zullen voelen. Wie leent maakt ook zijn geldschieter afhankelijk.
 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Doordat de VS zich terugtrekt zal de ware aard van de EU bloot gelegd worden. Een laffe Unie die naar de pijpen van Erdogan zal dansen.
 • d vdv

  2 jaar geleden
  misschien langs dezelfde open poorten maar in omgekeerde richting al de Turken die sympathiseren met de dictator Erdogan terugsturen want zij zijn ook niet meer gewenst in Europa
 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  En de grenzen sluiten nooit van gehoord, Trump anders wel. Dat iedereen zijn eigen problemen oplost in plaats van ze naar hier te brengen want zo zal het eindigen die gaan hier hun oorlogjes voortzetten.
 • Josepha Van Vlaanderen

  2 jaar geleden
  En 3,5 miljard zijn intussen in dictator en machtswellusteling Erdogan zijn zakken verdwenen. De EU verkwist ons geld en resultaat : binnenkort zit het hier terug vol gevaarlijke individuen die voor niks terug zullen deinzen om van Europa een bloedbad te maken . De islam zal zegevieren en wij stonden erbij en keken ernaar...
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen
  Play

  Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York