Het hek op de grens met Servië
Volledig scherm
Het hek op de grens met Servië © AP

“Hongarije blijft migranten zonder meer uitzetten naar Servië, ondanks Europese uitspraak”

Ondanks een snoeihard arrest van het Europees Hof van Justitie precies een maand geleden, blijft Hongarije zonder meer migranten uitzetten naar Servië. Het land bekijkt de dossiers van de personen niet, waardoor ze bijvoorbeeld geen asielaanvraag kunnen indienen. Mensenrechtenorganisatie Helsinki Committee for Human Rights eist dat de praktijken stoppen.

48 reacties

 • Christophe Heyndrickx

  1 jaar geleden
  Een leider die opkomt voor zijn land en bevolking en niet meezwemt met het Europese geitenwollensokkenbeleid
 • ivan schaek

  1 jaar geleden
  Groot gelijk Hongarije. Wie volgt?
 • Eddy Bortels

  1 jaar geleden
  Groot gelijk hebben ze in Hongarije! Hopen miserie gespaard en verantwoord en goed gezorgd voor de veiligheid van hun samenleving en hun eigen mensen! Zouden ze hier beter ook doen, meer volwassen beleid!
 • Joeri Rutten

  1 jaar geleden
  Hongarije heeft groot gelijk!
 • Jozef Hendrickx

  1 jaar geleden
  De wereldvreemde uitspraken van activistische rechters uit dat Europees Hof voor de Mensenrechten waren de hoofdoorzaak van de Brexit en Belgie stelt opnieuw 3 rechters voor die allen werkten voor opengrenzen NGo's en zelfs voor Soros .
 1. Deze week in 1934: “Regen van duizend geweerschoten” maakt einde aan geromantiseerde moordtocht van Bonnie en Clyde

  Deze week in 1934: “Regen van duizend geweerscho­ten” maakt einde aan geromanti­seer­de moordtocht van Bonnie en Clyde

  Wereldberoemd werden ze in de jaren dertig toen de Grote Depressie lelijk huishield in de VS. Het Amerikaanse crimikoppel Bonnie en Clyde overviel een tiental banken en vermoordde dertien mensen, onder wie negen agenten. Maar op 23 mei 1934, deze week exact 88 jaar geleden, liepen Bonnie en Clyde op een landweg in Louisiana in een hinderlaag van de Amerikaanse politie en werden ze zelf koelbloedig doodgeschoten.