Het hek op de grens met Servië
Volledig scherm
Het hek op de grens met Servië © AP

“Hongarije blijft migranten zonder meer uitzetten naar Servië, ondanks Europese uitspraak”

Ondanks een snoeihard arrest van het Europees Hof van Justitie precies een maand geleden, blijft Hongarije zonder meer migranten uitzetten naar Servië. Het land bekijkt de dossiers van de personen niet, waardoor ze bijvoorbeeld geen asielaanvraag kunnen indienen. Mensenrechtenorganisatie Helsinki Committee for Human Rights eist dat de praktijken stoppen.

46 reacties

 • Eddy Bortels

  3 maanden geleden
  Groot gelijk hebben ze in Hongarije! Hopen miserie gespaard en verantwoord en goed gezorgd voor de veiligheid van hun samenleving en hun eigen mensen! Zouden ze hier beter ook doen, meer volwassen beleid!
 • Joeri Rutten

  3 maanden geleden
  Hongarije heeft groot gelijk!
 • Jozef Hendrickx

  3 maanden geleden
  De wereldvreemde uitspraken van activistische rechters uit dat Europees Hof voor de Mensenrechten waren de hoofdoorzaak van de Brexit en Belgie stelt opnieuw 3 rechters voor die allen werkten voor opengrenzen NGo's en zelfs voor Soros .
 • leppens victor

  3 maanden geleden
  Orban is met een overgrote meerderheid democratisch herkozen.Dit doordat hij de wil van de bevolking uitvoerd,buiten de enkele poco's die hier rondlopen. mvg.
 • piet devlieger

  3 maanden geleden
  Ik kan de Hongaarse werkwijze helemaal niet afkeuren. Hun overheid doet wat ze moet doen om haar burgers te beschermen. Andere landen doen net het omgekeerde.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil