Viktor Orban.
Volledig scherm
Viktor Orban. © REUTERS

Hongaarse premier Orban wil Europese subsidies niet afhankelijk maken van afschaffing 'antihomowet’

Hongarije wil geen geld uit het Europese relancefonds indien de Europese Unie de uitkering afhankelijk maakt van de afschaffing van de wet die minderjarigen toegang verbiedt tot content over homoseksualiteit of geslachtsveranderingen. Dat heeft premier Viktor Orban laten opnemen in een verordening die vrijdagavond in het Hongaarse staatsblad is verschenen.

52 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  2 maanden geleden
  EU zou graag de baas spelen over Hongarije maar krijgt geen kans, Hongarije heeft zijn soevereiniteit nog behouden, dat in tegenstelling tot al de andere West Europese landen die nu de les worden gelezen vanuit Brussel.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Alsof ouders op het Hongaarse platteland beter geplaatst zouden zijn om hun kinderen te onderwijzen over seksualiteit, homoseksualiteit en het transgender zijn dan de scholen met onderwijzers, pedagogen en mensen die daarvoor opgeleid zijn. Dat is te absurd voor woorden. En dat die kinderen bij hun christelijke fundamentalistische ouders daarvoor zullen aankloppen is zo goed als onbestaand. Vanaf nu zullen ze het weer zelf moeten uitzoeken met alle nare gevolgen van dien. Achterlijke wet.
 • marc borghers

  2 maanden geleden
  Begrijp me niet verkeerd, ik sta absoluut niet achter deze nieuwe wet maar dit bewijst weer hoe hypocriet onze westerse samenleving is. Hongarije gaan we veroordelen omdat er een wet komt waarbij minderjarigen niet openbaar mogen geconfronteerd worden met homofilie en de katholieke kerk die homofilie een ziekte noemt gaan we handen vol geld geven om kerken te onderhouden/ renoveren en om hun ‘personeel’ te betalen. Om over Turkije maar te zwijgen. Ik vind dat maar een rare redenering.
 • Annie Buyse

  2 maanden geleden
  Riet Herman, wij moeten ons intern niet moeien... maar het gaat hier wel over mensenrechten. Door deze wet moeten mensen hun geaardheid verborgen houden.. Jammer.. voor die mensen. Een beetje druk van buitenaf kan dan wel helpenom die mensen te steunen want zij hebben geen ziekte.. Alleen éé n andere geaardheid. Hoop dat Orban nooit geen holebi op de wereld zet... Want iedere ouder kan er een hebben als moeder natuur beslist..
 • Gertie Daerden

  2 maanden geleden
  Niemand krijgt nog vrijheden, niet enkel probleem voor homogemeenschap. EU kas is leeg, zijn allang afhankelijk van China. Orban krijgt nu openlijk lening van China, en bij de rest gebeurt het achter de schermen. Vandaar het steeds strenger wordend regime, onder het mom van een virus. Iedereen danst aan zijn marionettentouwen, dus vrijheid is een illusie. EU is a hell-hole !!