Viktor Orban.
Volledig scherm
Viktor Orban. © REUTERS

Hongaarse premier Orban wil Europese subsidies niet afhankelijk maken van afschaffing 'antihomowet’

Hongarije wil geen geld uit het Europese relancefonds indien de Europese Unie de uitkering afhankelijk maakt van de afschaffing van de wet die minderjarigen toegang verbiedt tot content over homoseksualiteit of geslachtsveranderingen. Dat heeft premier Viktor Orban laten opnemen in een verordening die vrijdagavond in het Hongaarse staatsblad is verschenen.

52 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  1 jaar geleden
  EU zou graag de baas spelen over Hongarije maar krijgt geen kans, Hongarije heeft zijn soevereiniteit nog behouden, dat in tegenstelling tot al de andere West Europese landen die nu de les worden gelezen vanuit Brussel.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Alsof ouders op het Hongaarse platteland beter geplaatst zouden zijn om hun kinderen te onderwijzen over seksualiteit, homoseksualiteit en het transgender zijn dan de scholen met onderwijzers, pedagogen en mensen die daarvoor opgeleid zijn. Dat is te absurd voor woorden. En dat die kinderen bij hun christelijke fundamentalistische ouders daarvoor zullen aankloppen is zo goed als onbestaand. Vanaf nu zullen ze het weer zelf moeten uitzoeken met alle nare gevolgen van dien. Achterlijke wet.
 • marc borghers

  1 jaar geleden
  Begrijp me niet verkeerd, ik sta absoluut niet achter deze nieuwe wet maar dit bewijst weer hoe hypocriet onze westerse samenleving is. Hongarije gaan we veroordelen omdat er een wet komt waarbij minderjarigen niet openbaar mogen geconfronteerd worden met homofilie en de katholieke kerk die homofilie een ziekte noemt gaan we handen vol geld geven om kerken te onderhouden/ renoveren en om hun ‘personeel’ te betalen. Om over Turkije maar te zwijgen. Ik vind dat maar een rare redenering.
 • Annie Buyse

  1 jaar geleden
  Riet Herman, wij moeten ons intern niet moeien... maar het gaat hier wel over mensenrechten. Door deze wet moeten mensen hun geaardheid verborgen houden.. Jammer.. voor die mensen. Een beetje druk van buitenaf kan dan wel helpenom die mensen te steunen want zij hebben geen ziekte.. Alleen éé n andere geaardheid. Hoop dat Orban nooit geen holebi op de wereld zet... Want iedere ouder kan er een hebben als moeder natuur beslist..
 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  Niemand krijgt nog vrijheden, niet enkel probleem voor homogemeenschap. EU kas is leeg, zijn allang afhankelijk van China. Orban krijgt nu openlijk lening van China, en bij de rest gebeurt het achter de schermen. Vandaar het steeds strenger wordend regime, onder het mom van een virus. Iedereen danst aan zijn marionettentouwen, dus vrijheid is een illusie. EU is a hell-hole !!
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 2. Britse netbeheerder waarschuwt voor stroomonderbrekingen in de winter
  3

  Britse netbeheer­der waarschuwt voor stroomon­der­bre­kin­gen in de winter

  De Britse netbeheerder National Grid Electricity System Operator (ESO) heeft donderdag gewaarschuwd voor stroomonderbrekingen in de winter. De Britten worden opgeroepen om energie te besparen. In een “onwaarschijnlijk scenario” zouden huishoudens en bedrijven te maken kunnen krijgen met geplande stroomonderbrekingen van drie uur om de stabiliteit van het netwerk te waarborgen. Belangrijke infrastructuur zoals ziekenhuizen zou zijn vrijgesteld.
 3. Hongaarse anti-LGTBQ+-wet treedt in werking: autoriteiten beboeten handelaar voor verkoop boek over ‘regenboogfamilies’

  Hongaarse an­ti-LGTBQ+-wet treedt in werking: autoritei­ten beboeten handelaar voor verkoop boek over ‘regenboog­fa­mi­lies’

  Hongaarse autoriteiten hebben een boekenhandelaar beboet voor het verkopen van een kinderboek over ‘regenboogfamilies’, het boek beschreef het dagelijkse leven van kinderen met ouders van hetzelfde geslacht. De actie wakkert het debat verder aan over de controversiële Hongaarse wet, die vandaag in werking treedt. Die wet verbiedt de promotie van de LGTBQ+-gemeenschap.