FILE - In this Friday, June 25, 2021 file photo, Hungarian Prime Minister Viktor Orban leaves at the end of an EU summit in
Volledig scherm
FILE - In this Friday, June 25, 2021 file photo, Hungarian Prime Minister Viktor Orban leaves at the end of an EU summit in © AP

Hongaarse premier Orban plant referendum over beruchte antihomowet

De Hongaarse premier Viktor Orban gaat een referendum organiseren over de veelbesproken LGBT-wet in zijn land. Dat heeft de conservatieve regeringsleider aangekondigd in een video op zijn Facebookpagina.

28 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Dat heet "Democratie", en dat zint het EU-Circus dus niet, zeker omdat Orban geniaal is.
 • Gertjan Vanneste

  2 jaar geleden
  Een referendum... daar zal de EU sterk tegen zijn. Democratie en EU gaan nu eenmaal niet samen. Hoewel ik zelf absoluut voor gelijke rechten voor holebi's ben, moet je een bevolking dat niet opdringen. Ieder land moet daar autonoom in kunnen beslissen.
 • Danny De Graeve

  2 jaar geleden
  Dit is nieuw. Blijkbaar betekent het woord democratie volgens de EU, luister niet naar uw volk, duw gewoon uw zin door hun strot.Wat betekent dictatuur dan?
 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Makkelijk zat als je alle media in Hongarije controleert en je bevolking onvoldoende informeert over wat deze wet inhoudt. Wat is de 'stem van het volk' waard als het volk dom is / gehouden wordt.
 • Jonny Van den Bruel

  2 jaar geleden
  Spijtig dat ook vele lezers hier niet zien waar zich het probleem stelt. Dat er tienduizenden homo's en lesbiennes hier in Europa ooit voor een huwelijk kozen in een schijnhetero-relatie is het gevolg van dit kortzichtige, naïeve Orban-denken. Je kan van een hetero geen homo/lesbienne maken. Onmogelijk! Nooit! Je kan wel mensen kweken die liegen tegen zichzelf en niet alleen zichzelf, maar ook anderen ongelukkig maken.
 1. Commissie start procedures tegen Hongaarse 'antihomowet' en Poolse 'LGBT-vrije zones’

  Commissie start procedures tegen Hongaarse 'antihomo­wet' en Poolse 'LG­BT-vrije zones’

  De Europese Commissie is een inbreukprocedure gestart tegen Hongarije voor de veelbesproken ‘antihomowet’ die er onlangs werd goedgekeurd. Ook Polen kijkt tegen een nieuwe procedure aan. Daar hebben de autoriteiten te laks gereageerd op de ‘zones vrij van LGBT-ideologie’ die door verschillende gemeenten en regio’s werden uitgeroepen. Geraken beide kwesties niet opgelost, dan kan de Commissie beslissen naar het Hof van Justitie te stappen.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.