FILE - In this Friday, June 25, 2021 file photo, Hungarian Prime Minister Viktor Orban leaves at the end of an EU summit in
Volledig scherm
FILE - In this Friday, June 25, 2021 file photo, Hungarian Prime Minister Viktor Orban leaves at the end of an EU summit in © AP

Hongaarse premier Orban plant referendum over beruchte antihomowet

De Hongaarse premier Viktor Orban gaat een referendum organiseren over de veelbesproken LGBT-wet in zijn land. Dat heeft de conservatieve regeringsleider aangekondigd in een video op zijn Facebookpagina.

28 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Dat heet "Democratie", en dat zint het EU-Circus dus niet, zeker omdat Orban geniaal is.
 • Gertjan Vanneste

  4 maanden geleden
  Een referendum... daar zal de EU sterk tegen zijn. Democratie en EU gaan nu eenmaal niet samen. Hoewel ik zelf absoluut voor gelijke rechten voor holebi's ben, moet je een bevolking dat niet opdringen. Ieder land moet daar autonoom in kunnen beslissen.
 • Danny De Graeve

  4 maanden geleden
  Dit is nieuw. Blijkbaar betekent het woord democratie volgens de EU, luister niet naar uw volk, duw gewoon uw zin door hun strot.Wat betekent dictatuur dan?
 • ivan de ridder

  4 maanden geleden
  Makkelijk zat als je alle media in Hongarije controleert en je bevolking onvoldoende informeert over wat deze wet inhoudt. Wat is de 'stem van het volk' waard als het volk dom is / gehouden wordt.
 • Jonny Van den Bruel

  4 maanden geleden
  Spijtig dat ook vele lezers hier niet zien waar zich het probleem stelt. Dat er tienduizenden homo's en lesbiennes hier in Europa ooit voor een huwelijk kozen in een schijnhetero-relatie is het gevolg van dit kortzichtige, naïeve Orban-denken. Je kan van een hetero geen homo/lesbienne maken. Onmogelijk! Nooit! Je kan wel mensen kweken die liegen tegen zichzelf en niet alleen zichzelf, maar ook anderen ongelukkig maken.
 1. Commissie start procedures tegen Hongaarse 'antihomowet' en Poolse 'LGBT-vrije zones’

  Commissie start procedures tegen Hongaarse 'antihomo­wet' en Poolse 'LG­BT-vrije zones’

  De Europese Commissie is een inbreukprocedure gestart tegen Hongarije voor de veelbesproken ‘antihomowet’ die er onlangs werd goedgekeurd. Ook Polen kijkt tegen een nieuwe procedure aan. Daar hebben de autoriteiten te laks gereageerd op de ‘zones vrij van LGBT-ideologie’ die door verschillende gemeenten en regio’s werden uitgeroepen. Geraken beide kwesties niet opgelost, dan kan de Commissie beslissen naar het Hof van Justitie te stappen.