De Hongaarse premier Viktor Orban.
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orban. © AP

Hongaarse oppositie vormt front om Orban te wippen

De voltallige oppositie in Hongarije verenigt zich in een front tegen de regering van de conservatief-nationalistische premier Viktor Orban. Liberalen, groenen, socialisten en voormalig uiterst rechts willen een terugkeer naar de natie die dertig jaar geleden na de val van het communisme "vrijheid en welvaart" in het vooruitzicht stelde.

 1. Hypocriete moraalridders: waarom er altijd homoseksuele politici zijn die homo's discrimineren
  PREMIUM

  Hypocriete moraalrid­ders: waarom er altijd homoseksue­le politici zijn die homo's discrimine­ren

  Jozsef Szájer, de Hongaarse Europarlementariër die op heterdaad werd betrapt tijdens een corona-orgie voor homo's in Brussel, was deze week nieuws. Een politicus die het niet nauw neemt met de ethische principes die hij zogezegd verdedigt, is nochtans geen nieuw fenomeen. De hypocriete moraalridder is een type dat in de politieke en religieuze geschiedenis bijna even vaak opduikt als Jommeke in 'Jommeke'.
 2. ONZE OPINIE. Internationaal staan Szájer en het regime van Orbán nogmaals (en deze keer letterlijk) met de billen bloot
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Internatio­naal staan Szájer en het regime van Orbán nogmaals (en deze keer letterlijk) met de billen bloot

  Wat een politicus uitspookt in zijn privéleven doet er meestal niet toe. Maar er zijn momenten waarop het wel relevant wordt: als wat je predikt haaks staat op wat je doet, bijvoorbeeld. Afgelopen weekend was József Szájer, een Hongaars ex-Europarlementslid en vertrouweling van premier Victor Orbán, aanwezig op een seksfeestje in Brussel. Dat is niet alleen een flagrante overtreding van de coronaregels, in zijn geval is het ook het toppunt van hypocrisie.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift