Hongarije eert Stefanus I, die in 1000 de eerste koning van het land werd, elk jaar op 20 augustus. Dit jaar werd het vuurwerkspektakel afgelast omdat zware stormen werden voorspeld.
Volledig scherm
Hongarije eert Stefanus I, die in 1000 de eerste koning van het land werd, elk jaar op 20 augustus. Dit jaar werd het vuurwerkspektakel afgelast omdat zware stormen werden voorspeld. © AP

Hongaarse meteorologen ontslagen nadat vuurwerk afgelast werd op basis van “foutieve” weersvoorspellingen

Kornelia Radics en Gyula Horvath, het hoofd van de Hongaarse weerdienst OMSZ en haar plaatsvervanger, zijn maandag ontslagen, meldt het Hongaarse staatspersagentschap MTI. Volgens de oppositie verloren de meteorologen hun job door een foutieve weersvoorspelling, waardoor een vuurwerkspektakel ter ere van de Hongaarse heilige Stefanus I werd afgelast.

  1. Franse schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

    Franse schoolkin­de­ren aange­klaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

    De dood van de 13-jarige Lucas, de Franse jongen die zichzelf begin deze maand van het leven beroofde na langdurige pesterijen op school, blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. Franse media melden vandaag dat vier jonge pestverdachten in de zaak gerechtelijk worden vervolgd. En de moeder van Lucas nam vandaag tijdens een emotionele persconferentie het woord: “Ik vind het zo erg dat ik hem niet heb kunnen redden, dat niemand hem heeft kunnen redden”, zei ze. Ze vindt ook dat de school van haar kind meer had moeten doen.
  2. Zelensky: “Russische terreur moet overal verliezen”

    Zelensky: “Russische terreur moet overal verliezen”

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vandaag de noodzaak van een complete overwinning van zijn land tegen de Russische agressor benadrukt. "De Russische terreur moet overal en in elk opzicht verliezen: zowel op het slagveld als zo ver dat in ons land geen enkele ruïne meer over blijft", aldus Zelensky in zijn videotoespraak op maandag. "Zodat we alles kunnen heropbouwen en daarmee kunnen bewijzen dat de vrijheid sterker is.”