Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Honderdtwintig Duitsers krijgen drie jaar lang basisinkomen van 1.200 euro per maand

In de Duitse hoofdstad Berlijn is dinsdag het startschot gegeven van een grootschalige studie rond het basisinkomen. Er zullen 120 mensen geselecteerd worden die gedurende drie jaar elke maand 1.200 euro per maand zullen krijgen, zo kondigde het Duitse instituut voor economisch onderzoek (DIW) aan. 

41 reacties

 • Konrad Dobson

  5 maanden geleden
  Tijd om goud, zilver en Bitcoin te kopen dus, nu geld waardeloos wordt door het eindeloos bijdrukken. En basisinkomen is een mooi idee, maar werkt niet met open grenzen tenzij het overal ter wereld op hetzelfde moment wordt ingevoerd. Anders krijg je alleen maar nog meer van een aanzuigeffect.
 • Phaedra Casert

  5 maanden geleden
  1200 € is nu het vervangingsinkomen bij langdurige ziekte..s. IK kan je verzekeren dat dit te weinig is omdat ik niet mag bijverdienen. Indien je dat wel mag vind ik het een goed idee. Voor vervangingsinkomens het nu Survival..!!
 • Jean Marchand

  5 maanden geleden
  Voor zij die het nodig hebben, spaart dat heel wat administratieve kosten uit. Het basisinkomen moet echt basis zijn en de basiskosten voor levensonderhoud incluis woonst moeten ook geminimaliseerd worden. Iedereen die dat kan zal dan nog willen actief bijverdienen, naar wens en behoefte, zonder de noodzaak zich kapot te moeten werken. Het zorgt ook voor werkverdeling waardoor werk voor iedereen werkbaar wordt! Dat is pas echt liberalisme! Geen loonslavernij meer!
 • Gert Van Bunderen

  5 maanden geleden
  Dit is helemaal geen basisinkomen! Je kan pas spreken over een basisinkomen als het voldoet aan drie criteria: 1) Het is levenslang, dus niet beperkt in de tijd. Dit is een essentiële voorwaarde; 2) Het is onvoorwaardelijke, dus voor iedere volwassene; 3) Het is voldoende hoog om van te kunnen leven: wonen, onderhoud, verzekeringen en voeding.
 • Paul Buckens

  5 maanden geleden
  Sommige sociologen denken nog nog steeds dat het geld maar te drukken is . Maar de essentie van geld is dat het ontstaat als resultaat van werken en vnl productie.
 1. Britse kmo’s die brexit-perikelen en extra kosten willen vermijden, krijgen advies firma op te richten in EU
  22

  Britse kmo’s die brexit-perikelen en extra kosten willen vermijden, krijgen advies firma op te richten in EU

  Britse kleine en middelgrote ondernemingen die naar de EU exporteren en sinds begin dit jaar in moeilijkheden zitten door de extra kosten en bureaucratie van de brexit, krijgen van adviseurs van het departement voor internationale handel de raad om best een bedrijf op te richten in de EU zelf. Dat schrijft de krant The Observer vandaag op gezag van verschillende bedrijfsleiders.
 2. Spanning tussen China en VS door Amerikaans vliegdekschip in Zuid-Chinese Zee

  Spanning tussen China en VS door Amerikaans vliegdek­schip in Zuid-Chinese Zee

  De spanningen tussen de Verenigde Staten en China lopen reeds in de eerste dagen van de ambtstermijn van Joe Biden hoog op. Beide landen bestoken elkaar met waarschuwingen in verband met de escalerende situatie omtrent Taiwan. Maandag bekritiseerde Zhao Lijian, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, de Amerikaanse beslissing om het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt naar de Zuid-Chinese Zee te sturen.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech