Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Honderdtwintig Duitsers krijgen drie jaar lang basisinkomen van 1.200 euro per maand

In de Duitse hoofdstad Berlijn is dinsdag het startschot gegeven van een grootschalige studie rond het basisinkomen. Er zullen 120 mensen geselecteerd worden die gedurende drie jaar elke maand 1.200 euro per maand zullen krijgen, zo kondigde het Duitse instituut voor economisch onderzoek (DIW) aan. 

41 reacties

 • Konrad Dobson

  2 jaar geleden
  Tijd om goud, zilver en Bitcoin te kopen dus, nu geld waardeloos wordt door het eindeloos bijdrukken. En basisinkomen is een mooi idee, maar werkt niet met open grenzen tenzij het overal ter wereld op hetzelfde moment wordt ingevoerd. Anders krijg je alleen maar nog meer van een aanzuigeffect.
 • Phaedra Casert

  2 jaar geleden
  1200 € is nu het vervangingsinkomen bij langdurige ziekte..s. IK kan je verzekeren dat dit te weinig is omdat ik niet mag bijverdienen. Indien je dat wel mag vind ik het een goed idee. Voor vervangingsinkomens het nu Survival..!!
 • Teddy Marchand

  2 jaar geleden
  Voor zij die het nodig hebben, spaart dat heel wat administratieve kosten uit. Het basisinkomen moet echt basis zijn en de basiskosten voor levensonderhoud incluis woonst moeten ook geminimaliseerd worden. Iedereen die dat kan zal dan nog willen actief bijverdienen, naar wens en behoefte, zonder de noodzaak zich kapot te moeten werken. Het zorgt ook voor werkverdeling waardoor werk voor iedereen werkbaar wordt! Dat is pas echt liberalisme! Geen loonslavernij meer!
 • Gert Van Bunderen

  2 jaar geleden
  Dit is helemaal geen basisinkomen! Je kan pas spreken over een basisinkomen als het voldoet aan drie criteria: 1) Het is levenslang, dus niet beperkt in de tijd. Dit is een essentiële voorwaarde; 2) Het is onvoorwaardelijke, dus voor iedere volwassene; 3) Het is voldoende hoog om van te kunnen leven: wonen, onderhoud, verzekeringen en voeding.
 • Paul Buckens

  2 jaar geleden
  Sommige sociologen denken nog nog steeds dat het geld maar te drukken is . Maar de essentie van geld is dat het ontstaat als resultaat van werken en vnl productie.