Honderden vogels in Rome vielen uit de lucht op Nieuwjaar. Ze schrokken zich letterlijk dood door het geluid van het vuurwerk.
Volledig scherm
Honderden vogels in Rome vielen uit de lucht op Nieuwjaar. Ze schrokken zich letterlijk dood door het geluid van het vuurwerk. © wantedinrome.com

Honderden vogels in Rome vallen dood uit de lucht door knallend vuurwerk, 13-jarige jongen komt om in Asti

UPDATEHet knalvuurwerk in Rome heeft het leven gekost aan honderden vogels. Foto's en beelden van een straat in de Italiaanse hoofdstad worden druk gedeeld.  De dieren schrokken zich letterlijk dood door de luide knallen. In de Noord-Italiaanse stad Asti liet een dertienjarige jongen het leven na een incident met vuurwerk.

17 reacties

 • louis reinquin

  3 maanden geleden
  We zijn toch allemaal natuurminnend . Vooral wanneer het om de flora gaat. Wanneer het om de fauna gaat, ja dan is het "un fait divers". De twee zijn onafscheidelijk verbonden. Behalve dit jaar(het verbod werd bijna nageleefd) is het telkenmale om 0h met nieuwjaar een fladderen van vogels rond mijn woning en aanhorigheden.
 • gustaaf carpels

  3 maanden geleden
  Tja het is niet omdat je het nog nooit gezien hebt dat het niet waar is he hoe groot zou de toevalligheid zijn dat deze honderden vogels doodvallen net op het moment dat het vuurwerk tot ontploffing komt
 • Jean De Grande

  3 maanden geleden
  Ik hou niet van vuurwerk, maar als bepaalde groepen het willen afschaffen omdat een paar vogels doodgaan, begin dat ook maar te protesteren tegen windmolens. Die maken jaarlijks duizenden keren meer slachtoffers.
 • Bert Verlooy

  3 maanden geleden
  Verbieden die handel. Het is alleen plezant voor degenen die het aansteken maar de rest moet het lawaai en alle andere overlast er wel bij pakken. En traditie kan je dit ook zeker niet noemen. Pas eind jaren 90 zijn mensen sporadisch vuurwerk beginnen schieten met oudjaar, maar vroeger heb ik dat nooit geweten (buiten rotjes die om 12u werden aangestoken). Het wordt ook altijd maar groter en spectaculairder. Sommige mensen kunnen blijkbaar alleen plezier maken als iedereen het kan horen en zien.
 • Eddy Vermeulen

  3 maanden geleden
  Daarom heb ik altijd al zo een grote hekel gehad aan vuurwerk. In de jaren 70 en 80 hadden we daar geen last van. Patrick de bock, de vogels schrikken zich letterlijk dood. Ook is het voor veehouders en paardenliefhebbers een hele onderneming om de dieren rustig te houden.
 1. ONZE OPINIE. Uitgebrande wagens en opgefikt stadsmeubilair: dat staat intussen te boek als 'standaardincidenten' in Brussel
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Uitgebran­de wagens en opgefikt stadsmeubi­lair: dat staat intussen te boek als 'standaar­din­ci­den­ten' in Brussel

  Gelukkig, een nieuw jaar. De drang om het oude jaar, het verduivelde 2020, uit te wuiven was groot. Maar we vierden klein. In onze bubbels. Een woord dat we vóór 2020 alleen met het sprankelende drankje associeerden. Het zijn de enige bubbels die we u voor 2021 willen toewensen. Maar de grote drang om met een knal een streep te trekken onder het voorbije jaar, moest getemperd. Of het was met de knal van de champagnefles, of die van verboden vuurwerk.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren