Archiefbeeld: Een gezondheidswerker controleert de temperatuur van een (trein)passagier in Nanjing.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Een gezondheidswerker controleert de temperatuur van een (trein)passagier in Nanjing. © Photo News

Honderden vluchten geschrapt in China na corona-uitbraak

Op de luchthaven van de Chinese stad Nanjing zijn woensdag meer dan driehonderd vluchten geschrapt nadat infecties met het coronavirus werden vastgesteld bij het personeel. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld. Een dag eerder werden ook al meer dan honderd vluchten geschrapt als gevolg van de uitbraak.

0 reacties

  1. Russische "schijnreferenda" geen uitdrukking van wil van het volk, aldus VN

    Russische "schijnre­fe­ren­da" geen uitdruk­king van wil van het volk, aldus VN

    De Verenigde Naties hebben nog eens laten weten dat de "schijnreferenda" in de door Rusland bezette delen van Oekraïne geen legitimiteit hebben. De VN ondersteunen de "territoriale integriteit" van Oekraïne binnen de "erkende grenzen" van het land, zo liet Rosemary DiCarlo, de adjunct-secretaris voor Politieke Aangelegenheden, optekenen bij het begin van een zitting van de VN-Veiligheidsraad. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zal het gremium later toespreken via een videoverbinding.
  2. Zwaarste regenval in 100 jaar in Chinese metropool: minstens 25 doden, “pendelaars zitten al 44 uur vast”

    Zwaarste regenval in 100 jaar in Chinese metropool: minstens 25 doden, “pendelaars zitten al 44 uur vast”

    De overstromingen in de Chinese miljoenenstad Zhengzhou hebben al minstens 33 mensenlevens geëist. Dat melden de lokale autoriteiten. Gevreesd wordt dat er nog meer lichamen geborgen zullen worden. Er zijn nog 8 vermisten. Levens redden is nu “de topprioriteit”, verklaarde president Xi Jinping. De stortbuien worden veroorzaakt door de tyfoon In-Fa. Volgens de autoriteiten komt dergelijke regenval maar eens in de 100 jaar voor.