Demonstranten nemen deel aan de manifestatie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag onder de titel 'No blame, but change' op het Museumplein.
Volledig scherm
Demonstranten nemen deel aan de manifestatie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag onder de titel 'No blame, but change' op het Museumplein. © ANP

Honderden mensen betogen tegen seksueel geweld in Amsterdam: “Beerput is open na de uitzending van BOOS”

schandaal 'the voice'Honderden mensen zijn zaterdag bijeengekomen op het Museumplein in Amsterdam om zich uit te spreken tegen seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. Aanleiding voor de manifestatie onder de noemer 'No blame, but change' waren de meldingen van misstanden rond het tv-programma The Voice of Holland. De sprekers benadrukten echter dat seksueel geweld een veel breder probleem is.

 1. “De machtige familie de Mol heeft nog wel meer lijken in de kast zitten”
  PREMIUM
  TV

  “De machtige familie de Mol heeft nog wel meer lijken in de kast zitten”

  John de Mol (66) ligt onder vuur sinds de bom rond machtsmisbruik en seksueel wangedrag barstte bij ‘The Voice’. Zijn toondove reactie viel allerminst in goede aarde, en er zit wel meer mis achter de schermen van zijn bedrijf. Dat mocht Mark Koster, die een boek schreef over ‘de machtigste mediafamilie van Nederland’, aan den lijve ondervinden. Hij voorspelt dat hun heerschappij op zijn einde loopt, en niet alleen door dit schandaal. “Zijn vermogen is voor het tweede jaar op rij met 300 miljoen euro gedaald.”
 2. Schandaal The Voice: dit doet hoofdrolspeler Jeroen Rietbergen in afkickcentrum tegen zijn seksverslaving
  PREMIUM
  TV

  Schandaal The Voice: dit doet hoofdrol­spe­ler Jeroen Rietbergen in afkickcen­trum tegen zijn seksversla­ving

  Geen gsm of laptop, geen bezoek en samen koken. Zo ziet het leven eruit in het afkickcentrum The Ranch in de Amerikaanse staat Tenessee. Jeroen Rietbergen (50), de bandleider van ‘The Voice’ die schuld bekende op vlak van grensoverschrijdend gedrag, is eind vorige week vertrokken naar de VS. Volgens De Telegraaf zou Rietbergen daar nu wekenlang verblijven om in therapie te gaan voor zijn gedrag. Het is niet duidelijk hoelang de Nederlander er precies zal verblijven, maar het zou ‘tot het voorjaar’ duren.