Honderden activisten drongen vandaag in het oosten van Duitsland verscheidene koolmijnen binnen om een onmiddellijke stopzetting van het gebruik van steen- en bruinkool te eisen.
Volledig scherm
Honderden activisten drongen vandaag in het oosten van Duitsland verscheidene koolmijnen binnen om een onmiddellijke stopzetting van het gebruik van steen- en bruinkool te eisen. © Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/dp

Honderden klimaatactivisten dringen koolmijnen in Oost-Duitsland binnen

Honderden activisten drongen vandaag in het oosten van Duitsland verscheidene koolmijnen binnen om een onmiddellijke stopzetting van het gebruik van steen- en bruinkool te eisen, zo hebben organisatoren en het energiebedrijf Leag gezegd.

9 reacties

 • Joris De Crom

  1 jaar geleden
  Joris De Crom Wat willen ze, de milieu jongens geen kernenergie geen gas of kolen centrale, wel wind en zonnen energie, wat wel een goede onder steunig is. Maar een stabiele produktie blijft nodig Of gaan de groenen jogens s' nacht hun elekrtiche auto opladen met een diesel of gas stroom groep. Er zij er ook die het geprobeerd hebben met pv panelen, maar deze zijn dan met de fiets moeten gaan werken.
 • André Van der Poorten

  1 jaar geleden
  Wat zijn hun alternatieven ? Petrollamp , kaarsen , maanlicht en om op te warmen ne geitenwollen trui ! Ik wens hen veel succes .
 • Luc Janssens

  1 jaar geleden
  Best wel grappig, ze willen zero emission auto's, geen bruinkool centrales, en Kernenergie helemaal niet.
 • Walter De Weirdt

  1 jaar geleden
  Klopt wat Eddy VL zegt maar ze weten al jaren voor de internationale klimaattop dat bruinkool zéér vervuilend is maar er wordt veel over het klimaat gewauweld in Duitsland maar die bruinkool blijven ze gebruiken!
 • Eddy VL

  1 jaar geleden
  Als ze daar in Duitsland al die (bruin)kolen centrales morgen stilleggen hebben ze daar een enorm stroomtekort. Die regering weet dat zeer goed en zal niet toegeven. Hier willen ze alles sluiten voor het milieu zonder erbij na te denken wat de gevolgen zijn voor de bevolking.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil