Een bewoonster loopt voorbij een verwoest gebouw in de verlaten stad Raqqa.
Volledig scherm
Een bewoonster loopt voorbij een verwoest gebouw in de verlaten stad Raqqa. © Photo News

Honderden IS-strijders en hun families kregen gewapende aftocht uit Raqqa dankzij geheime deal

Islamitische StaatZo'n 250 IS-strijders en 3.500 familieleden hebben, dankzij een geheime deal, Raqqa kunnen verlaten onder het oog van de door de VS geleide coalitie en de Koerdische strijdkrachten die de Syrische stad in hun controle hebben. Dat heeft de BBC ontdekt.

37 reacties

 • Serge Surmont

  3 jaar geleden
  Rusland heeft gelijk. IS wordt gesteund.
 • Paul Verbeeck

  3 jaar geleden
  En maar mekkeren dat er nog aanslagen gaan komen door hen die terugkeren , ni moeilijk als ze die gasten een vrijgeleide geven om te vertrekken en dan onder begeleiding . De politiek is over de hele wereld ziek en laten hun kiezers liever afslachten dan ze te beschermen .
 • NOEL CLAES

  3 jaar geleden
  toppunt van oorlog voeren, eerst de vijand in het nauw sturen en hem dan met wapens laten gaan !!!
 • Caesar Lask

  3 jaar geleden
  Kan je de landen van de coalitie voor het gerecht trekken als die pipo's terug in Europa aanslagen plegen?
 • willy platteau

  3 jaar geleden
  onbegrijpelijk! wat een smerig spelletje wordt daar achter onze rug gespeeld door de grootmachten ! en wij maar gaan bombarderen ginder en hulp op de grond ,met gevaar voor het leven van onze militairen ! smerig en laag bij de grond ! ondertussen gaat het krapuul verder met moorden elders !
 1. Nieuwe recordcijfers in India: ziekenhuizen in hoofdstad zonder zuurstof, crematorium verbrandt zelfs lichamen op parking
  14

  Nieuwe recordcij­fers in India: ziekenhui­zen in hoofdstad zonder zuurstof, crematori­um verbrandt zelfs lichamen op parking

  India heeft vandaag opnieuw alle records gebroken met haar coronacijfers. Er werden maar liefst 314.835 nieuwe besmettingen geregistreerd. Geen enkel ander land haalde ooit zo een hoog aantal in 24 uur tijd tijdens de pandemie. Experts vrezen zelfs dat het werkelijke aantal besmettingen nog tien keer hoger ligt. Verscheidene ziekenhuizen in de hoofdstad New Delhi zijn door hun voorraad zuurstof heen en crematoria kunnen de toevloed van lichamen niet aan.
 2. New York klaagt Shell, BP en ExxonMobil aan voor greenwashing

  New York klaagt Shell, BP en ExxonMobil aan voor greenwas­hing

  New York klaagt Shell aan wegens advertenties waarmee het olie- en gasconcern het inwoners van de Amerikaanse metropool zou hebben misleid. Doordat Shell zijn brandstoffen als “schoner” en “groener” aanprees, liet het bedrijf volgens het stadsbestuur na consumenten eerlijk te informeren over de vervuiling die zijn brandstoffen veroorzaakt. De stad sleept om dezelfde reden ook branchegenoten BP en ExxonMobil voor de rechter.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid