Een bewoonster loopt voorbij een verwoest gebouw in de verlaten stad Raqqa.
Volledig scherm
Een bewoonster loopt voorbij een verwoest gebouw in de verlaten stad Raqqa. © Photo News

Honderden IS-strijders en hun families kregen gewapende aftocht uit Raqqa dankzij geheime deal

Islamitische StaatZo'n 250 IS-strijders en 3.500 familieleden hebben, dankzij een geheime deal, Raqqa kunnen verlaten onder het oog van de door de VS geleide coalitie en de Koerdische strijdkrachten die de Syrische stad in hun controle hebben. Dat heeft de BBC ontdekt.

37 reacties

 • Serge Surmont

  5 jaar geleden
  Rusland heeft gelijk. IS wordt gesteund.
 • Paul Verbeeck

  5 jaar geleden
  En maar mekkeren dat er nog aanslagen gaan komen door hen die terugkeren , ni moeilijk als ze die gasten een vrijgeleide geven om te vertrekken en dan onder begeleiding . De politiek is over de hele wereld ziek en laten hun kiezers liever afslachten dan ze te beschermen .
 • NOEL CLAES

  5 jaar geleden
  toppunt van oorlog voeren, eerst de vijand in het nauw sturen en hem dan met wapens laten gaan !!!
 • Caesar Lask

  5 jaar geleden
  Kan je de landen van de coalitie voor het gerecht trekken als die pipo's terug in Europa aanslagen plegen?
 • willy platteau

  5 jaar geleden
  onbegrijpelijk! wat een smerig spelletje wordt daar achter onze rug gespeeld door de grootmachten ! en wij maar gaan bombarderen ginder en hulp op de grond ,met gevaar voor het leven van onze militairen ! smerig en laag bij de grond ! ondertussen gaat het krapuul verder met moorden elders !
 1. Finland kondigt aan dat het lidmaatschap bij NAVO aanvraagt, ook regeringspartij van Zweedse premier is nu voorstander van toetreding
  60

  Finland kondigt aan dat het lidmaat­schap bij NAVO aanvraagt, ook regerings­par­tij van Zweedse premier is nu voorstan­der van toetreding

  De Finse regering heeft besloten het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen. Dat hebben president Sauli Niinistö en premier Sanna Marin zondag bekendgemaakt. “Dit is een historische dag. Een nieuw tijdperk breekt aan”, zei Niinistö. Ook buurland Zweden lijkt nu dezelfde kant op te gaan. De sociaaldemocratische regeringspartij in Zweden van premier Magdalena Andersson heeft zich uitgesproken voor lidmaatschap van de NAVO.
 2. Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaanse supermarkt
  Play

  Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaan­se supermarkt

  Een 18-jarige man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, tien mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt. Dat meldt politiecommissaris Joseph Gramaglia. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. De schutter gaf zich uiteindelijk over. Hij is gearresteerd en wordt verdacht van een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers zijn zwart. De Amerikaanse president Biden heeft in een verklaring de “gruwelijke schietpartij” veroordeeld.