Na een inval van zogenaamde Maï-Maïrebellen konden honderden gevangen ontsnappen uit een gevangenis in het oosten van Congo.
Volledig scherm
Na een inval van zogenaamde Maï-Maïrebellen konden honderden gevangen ontsnappen uit een gevangenis in het oosten van Congo. © EPA

Honderden gedetineerden bevrijd uit gevangenis in Oost-Congo

Uit een gevangenis in het oosten van Congo zijn in de nacht van dinsdag op woensdag honderden gedetineerden op de vlucht geslagen, na een inval van gewapende mannen. Bij die inval zijn ook twee politieagenten en een aanvaller omgekomen. Dat zegt de woordvoerder van het leger in de regio.

 1. Poetin erkent onafhankelijkheid Cherson en Zaporizja: VN-Veiligheidsraad stemt over veroordelen referenda
  Update

  Poetin erkent onafhanke­lijk­heid Cherson en Zaporizja: VN-Veilig­heids­raad stemt over veroorde­len referenda

  De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren decreten ondertekend die de weg vrijmaken voor de formele annexatie door Rusland van de bezette Oekraïense regio’s Cherson en Zaporizja. In de decreten erkent Poetin de twee regio’s als onafhankelijke territoria. Dit is een tussenstap die nodig is voordat Poetin als verwacht later vandaag aankondigt dat de regio’s deel uitmaken van Rusland. Eveneens vandaag zal de VN-Veiligheidsraad stemmen over het verwerpen van de referenda.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.