De beruchte robotpop uit 'Squid Game'
Volledig scherm
De beruchte robotpop uit 'Squid Game' © Netflix

Honderden fans doen mee met échte versie van Squid Game in Rotterdam (maar verliezers overleven het gelukkig wel)

De hype rond Squid Game heeft ook Rotterdam bereikt. Honderden liefhebbers zijn zondagmiddag naar het Eendrachtsplein gekomen om mee te kunnen doen aan een spelevenement uit de Zuid-Koreaanse hitserie. Passanten en fans verdringen zich bij gemaskerde bewakers om een potje ‘Red Light, Green Light’ te mogen spelen tegen de wereldberoemde pop uit de serie. Het event werd georganiseerd door Netflix.

 1. Na Netflix nu ook hit op de Meir: moeten we agressie vrezen op straat door populaire reeks ‘Squid Game’?
  PREMIUM
  TV

  Na Netflix nu ook hit op de Meir: moeten we agressie vrezen op straat door populaire reeks ‘Squid Game’?

  Na agressie in een Waalse basisschool, nu ook op de Meir in Antwerpen. Onschuldig weliswaar, met zachte tikjes op het gezicht. Toch zorgt de populaire serie ‘Squid Game’ voor fysiek gedrag dat uit de hand dreigt te lopen. De Netflixreeks, waarin personages elkaar aan de hand van kleuterspelletjes uitmoorden, zou jongeren triggeren om elkaar te slaan. Ook TikTok lijkt dat in de hand te werken. “Sommige TikTokkers vliegen elkaar letterlijk in de haren om meer likes binnen te halen”, zegt Youuber Acacia Mbenga (21).
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Wanneer ‘oudere man’ plots ‘schatje’ wordt: waarom Netflix-serie ‘Squid Game’ zo slecht vertaald is
  PREMIUM
  TV

  Wanneer ‘oudere man’ plots ‘schatje’ wordt: waarom Net­flix-se­rie ‘Squid Game’ zo slecht vertaald is

  We kijken allemaal - of toch bijna - naar de immens populaire Netflix-serie ‘Squid Game’, maar Koreaans sprekende fans merken dat de Engelse ondertitels op niks trekken. En dat heeft ook gevolgen voor wie met Nederlandse ondertitels kijkt, want die worden vertaald vanuit het Engels. Waarom is het zo moeilijk om een correcte vertaling te voorzien? Hoe gaat dat in zijn werk? En hoeveel krijgen die ondertitelaars eigenlijk betaald?
 2. Wat er gebeurde met de échte robotpop en waarom de politie er een hekel aan heeft: alles wat je nog niet wist over ‘Squid Game’
  PREMIUM
  TV

  Wat er gebeurde met de échte robotpop en waarom de politie er een hekel aan heeft: alles wat je nog niet wist over ‘Squid Game’

  Van een obscure Zuid-Koreaanse kelder naar een wereldhit op Netflix: het succes van ‘Squid Game’ is niet te schatten. In een mum van tijd veroverde de reeks vol bloederige kinderspelletjes en maatschappijkritiek het kleine scherm. In tussentijd is er al veel inkt gevloeid over het opvallende programma, maar wist je al dat de personages gebaseerd zijn op échte mensen? En dat de reeks peperduur was? Een overzicht van de strafste feiten rond het streamingsucces.