Aanhangers van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP worden omsingeld door oproerpolitie terwijl ze naar een demonstratie proberen te gaan in de Turkse stad Diyarbakir.
Volledig scherm
Aanhangers van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP worden omsingeld door oproerpolitie terwijl ze naar een demonstratie proberen te gaan in de Turkse stad Diyarbakir. © REUTERS

Honderden arrestaties in Turkije wegens vermeende banden met PKK

Na de dood van dertien ontvoerde landgenoten in Noord-Irak zijn in Turkije meer dan 700 mensen gearresteerd. De arrestanten worden ervan beschuldigd banden te hebben met de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK, zo maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Onder de arrestanten bevinden zich hooggeplaatste leden van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP. 

  1. Burgemeester Berlijn trapt in deepfake-gesprek met ‘burgemeester van Kiev’: “de oorlog wordt met alle middelen gevoerd”

    Burgemees­ter Berlijn trapt in deepfake-ge­sprek met ‘burgemees­ter van Kiev’: “de oorlog wordt met alle middelen gevoerd”

    De Berlijnse burgemeester Franziska Giffey heeft een vijftien minuten durend videogesprek gehad met een man die beweerde burgemeester Vitali Klitsjko van de Oekraïense hoofdstad Kiev te zijn. In de loop van de conversatie rezen echter vermoedens dat het een om een bedrieger ging die gebruikmaakte van 'deepfake'-technologie en werd het gesprek volgens een Berlijnse woordvoerster verbroken.
  2. Turkse president beschuldigt VS van steun aan terroristen in Irak, VS reageren snel

    Turkse president beschul­digt VS van steun aan terroris­ten in Irak, VS reageren snel

    De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Verenigde Staten ervan beschuldigd terroristen in Irak te steunen. Erdogans toorn volgt op de gemelde executie van dertien Turken die onlangs zijn ontvoerd door de extremistische PKK (Koerdische Arbeidspartij). Deze Turks-Koerdische organisatie heeft als uitvalsbasis het noorden van Irak en is bondgenoot van de Koerden die het noorden van Syrië beheersen. Binnen enkele uren kreeg de Turkse minister van Buitenlandse Zaken een telefoontje van zijn Amerikaanse collega.