De vlucht uit Goma leidde tot chaotische toestanden op wegen in het gebied.
Volledig scherm
De vlucht uit Goma leidde tot chaotische toestanden op wegen in het gebied. © AP

Honderdduizenden mensen gevlucht uit Goma uit vrees voor nieuwe vulkaanuitbarsting

Honderdduizenden mensen hebben inmiddels de Congolese stad Goma verlaten uit angst voor een nieuwe uitbarsting van de vulkaan Nyiragongo, circa 15 kilometer noordelijker. “Zo’n 80.000 gezinnen zijn geëvacueerd uit Goma, goed voor ongeveer 400.000 personen”, laten de lokale autoriteiten vrijdag weten. Slechts een deel van de stad wordt verplicht geëvacueerd, in de praktijk vlucht bijna iedereen weg. Dat leidde tot erg chaotische toestanden op wegen in het gebied.

3 reacties

 • Lenne Harding

  2 jaar geleden
  Je moet er maar geboren worden, alsof je dat zelf kan kiezen.
 • Guiseppe Bervoets

  2 jaar geleden
  Allen hierheen! Wij hebben hier ook mooie bossen en parkjes waar jullie mooie tentjes en golfplaten huizen kunnen bouwen. Welkom!
 • Gilbert Rodts

  2 jaar geleden
  Ja dat kan je verwachten als je daar gaat wonen ook he .
 1. Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”
  Play

  Onze oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”

  “Rusland probeert om de winterse kou tegen de mensen te gebruiken”, dat zegt Oekraïens president Zelensky in een videoboodschap. Twee weken geleden viel de eerste sneeuw in Oekraïne. Op veel plaatsen gaan de temperaturen onder nul. De systematische beschietingen van energiecentrales zetten grote stukken van het land geregeld zonder stroom en warmte. Hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat gaat wegen voor de bevolking.