Volledig scherm
© Kay Nietfeld/dpa-pool/dpa

Honderdduizenden AstraZeneca-vaccins liggen te verkommeren in Duitse koelkasten: zorgpersoneel wacht liever op concurrenten

In Duitsland liggen 650.000 dosissen van het AstraZeneca-vaccin in de vriezers zonder dat er mensen zijn die ze willen. Veel zorgmedewerkers voor wie de vaccins bedoeld zijn, slaan bewust hun vaccinatie over omdat ze liever wachten om in een latere rond met een ander vaccin ingeënt te worden. Net als bij ons maken veel zorgmedewerkers zich ongerust over de resultaten van het vaccin van het Brits-Zweedse bedrijf.

83 reacties

 • Kitty Frederickx

  6 dagen geleden
  Als het zo goed werkt en betrouwbaar is, waarom nemen al onze ministers het dan niet?
 • MYRTHE PASS

  6 dagen geleden
  Kledij mogen mensen ook zelf kiezen. De één wil er geen geld aan uitgeven en draagt tweedehandskledij, de ander wil enkel merkkledij. En dit kan je verder doortrekken naar voeding, auto's... en medicatie. Je hebt de generische goedkope medicatie, die zogezegd dezelfde grondstoffen bevat maar minder goed werkt. De overheid besliste eigenhandig de hoeveelheid van de verschillende vaccins, zonder navraag te doen bij de bevolking.
 • MYRTHE PASS

  6 dagen geleden
  Phizer ligt op 3 km. van mijn woonplaats en is bekend om zijn goede medicatie. Het is toch logisch dat hiervoor gekozen wordt.
 • luc Vekens

  1 week geleden
  Ik moet geen vaccin(70) jaar. Ze mogen het mijn doorgeven. Vlg. jaar zijn er betere vaccins en die zal je kunnen kopen bij de apotheek en laten toedienen bij de huisarts.
 • Robert Van Garderen

  1 week geleden
  mooi, waar kan ik er eentje halen? Ik wil hem wel hebben.
 1. Onrust bij verpleegkundigen: “Ik wil AstraZeneca-vaccin niet, zorgpersoneel moet het beste vaccin krijgen”
  PREMIUM

  Onrust bij verpleeg­kun­di­gen: “Ik wil AstraZene­ca-vac­cin niet, zorgperso­neel moet het beste vaccin krijgen”

  Er heerst onrust in de ziekenhuizen waar de vaccinatie van het personeel is gestart. De meeste verpleegkundigen krijgen allicht het vaccin van AstraZeneca, dat volgens studies prima werkt maar toch minder efficiënt is dan de vaccins van Pfizer en Moderna. Een doorn in het oog van veel zorgverleners: “Als blijkt dat wij met het AstraZeneca-vaccin zullen worden ingeënt, gaan we in staking”.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees