Volledig scherm
© Kay Nietfeld/dpa-pool/dpa

Honderdduizenden AstraZeneca-vaccins liggen te verkommeren in Duitse koelkasten: zorgpersoneel wacht liever op concurrenten

In Duitsland liggen 650.000 dosissen van het AstraZeneca-vaccin in de vriezers zonder dat er mensen zijn die ze willen. Veel zorgmedewerkers voor wie de vaccins bedoeld zijn, slaan bewust hun vaccinatie over omdat ze liever wachten om in een latere rond met een ander vaccin ingeënt te worden. Net als bij ons maken veel zorgmedewerkers zich ongerust over de resultaten van het vaccin van het Brits-Zweedse bedrijf.

83 reacties

 • Kitty Frederickx

  2 dagen geleden
  Als het zo goed werkt en betrouwbaar is, waarom nemen al onze ministers het dan niet?
 • MYRTHE PASS

  2 dagen geleden
  Kledij mogen mensen ook zelf kiezen. De één wil er geen geld aan uitgeven en draagt tweedehandskledij, de ander wil enkel merkkledij. En dit kan je verder doortrekken naar voeding, auto's... en medicatie. Je hebt de generische goedkope medicatie, die zogezegd dezelfde grondstoffen bevat maar minder goed werkt. De overheid besliste eigenhandig de hoeveelheid van de verschillende vaccins, zonder navraag te doen bij de bevolking.
 • MYRTHE PASS

  2 dagen geleden
  Phizer ligt op 3 km. van mijn woonplaats en is bekend om zijn goede medicatie. Het is toch logisch dat hiervoor gekozen wordt.
 • luc Vekens

  6 dagen geleden
  Ik moet geen vaccin(70) jaar. Ze mogen het mijn doorgeven. Vlg. jaar zijn er betere vaccins en die zal je kunnen kopen bij de apotheek en laten toedienen bij de huisarts.
 • Robert Van Garderen

  6 dagen geleden
  mooi, waar kan ik er eentje halen? Ik wil hem wel hebben.
 1. Groot-Brittannië op zoek naar coronapatiënt met Braziliaanse variant

  Groot-Brittannië op zoek naar coronapa­tiënt met Braziliaan­se variant

  De Britse gezondheidsautoriteiten hebben een oproep gelanceerd om een reiziger te vinden die in februari uit Brazilië is gearriveerd. De persoon is besmet met een variant van het coronavirus uit Brazilië. Bij zes personen in Engeland en Schotland is de P1-variant uit het Noord-Braziliaanse Manaus vastgesteld en één persoon heeft bij aankomst in Engeland wel een test gehad, maar liet geen adres of andere gegevens achter op het testformulier.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras