Baby George.
Volledig scherm
Baby George. © West Midlands Police

Hond vindt baby van paar uur oud in Brits park: “Hij begon met zijn neus ergens tegenaan te duwen”

In de Britse stad Birmingham is de politie naarstig op zoek naar de moeder van baby George. Het jongetje werd vorige week door een hond en zijn baasje gevonden in een park, gewikkeld in een deken. Het kind was naar alle waarschijnlijkheid pas enkele uren oud. “Zonder mijn hond was ik er gewoon voorbij gelopen.”

5 reacties

 • Roger De Munck

  1 jaar geleden
  En dan zeggen dat dieren geen gevoelens hebben . Ik denk dat veel mensen nog veel van de dieren kunnen leren.Als je soms leest hoeveel dieren er al mensen gered hebben hoe kun je dan zeggen dat ze geen gevoelens hebben of mededogen . Ik ben een dieren liefhebber en wie goed voor ze is krijgt het dubbele aan liefde van terug.En ze kunnen meer dan sommige mensen denken .
 • Rene Pieters

  1 jaar geleden
  Een Russische straatkat had in hartje winter in Moskou ook een pas geboren mensenbaby gevonden. Het vroor dat het kraakte maar de poes ging bij de baby liggen om het warm te houden. De straatpoes heeft het leven van dat kindje gered en werd in het ziekenhuis met alle egards en lekkers beloond. Daarna had iemand de poes geadopteerd en ze leeft in een warm thuis waar liefde de hoofdrol speelt. Dieren zijn geweldig. We kunnen veel van hen leren!
 • Sarah Smekens

  1 jaar geleden
  Wat een mooi kereltje ! Hopelijk vind jij een warme thuis lieve, kleine George ! die hond mag je een medaille geven !!
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Een geluk dat een dier niet zo onverschillig is dan de mensen. Velen zouden er voorbij lopen maar een dier. Neen, echt niet.. die laat zijn instinct werken om anderen te redden. Door onze hebzucht hebben wij dit instinct afgeleerd. juist ja, daar kunnen wij toch niets mee verdienen. dan ook geen helpende hand. Waar dieren toch nog goed voor zijn.
 • Daniel Proot

  1 jaar geleden
  Flinke hond, chapeau
 1. Antwerpse vondelingenschuif bestaat 20 jaar: “Telkens het alarm loeit, maakt mijn hart een sprongetje”
  PREMIUM

  Antwerpse vondelin­gen­schuif bestaat 20 jaar: “Telkens het alarm loeit, maakt mijn hart een sprongetje”

  Marie, Thomas, Michaël, Adriaan, Nathan, Pieter, Victor, Rose-Marie, Lucas, Marianne, Lou, Jef, Lore, Johannes, Anna, Theo, Simon en Felix. Dat zijn de achttien kindjes die sinds de oprichting van de vondelingenschuif door Moeders voor Moeders te vondeling werden gelegd. Zondag, exact 20 jaar geleden op 27 september 2000, werd die officieel in gebruik genomen. In stilte, zonder de instanties ervan op de hoogte te brengen - men zou het toch afkeuren - maar wel met juridisch advies: een vondelingenschuif oprichten mag, een kindje te vondeling leggen juridisch nog altijd niet.
 2. Vlaamse vrouwen die als baby te vondeling werden gelegd, praten voor het eerst samen: “Je kind als een vuilniszak buitenzetten: ik blijf dat onvergeeflijk vinden”
  PREMIUM

  Vlaamse vrouwen die als baby te vondeling werden gelegd, praten voor het eerst samen: “Je kind als een vuilniszak buitenzet­ten: ik blijf dat onvergeef­lijk vinden”

  Als er een baby in de vondelingenschuif belandt, is dat altijd voorpaginanieuws. Maar nadien hoor je zelden of nooit nog iets van die kinderen. Dat heeft even veel met privacy te maken als met het taboe dat nog steeds op het onderwerp rust. Marleen Van Minnebruggen (56) en Isabelle Hoebeke (42) doorbreken vandaag die stilte. Beide vrouwen werden te vondeling gelegd, de ene in Hasselt, de andere in New Delhi. Ze hebben daar, na al die jaren, vrede mee. Maar het is wel een onlosmakelijk deel van hun leven. “Als we een vuilniszak in de berm zien, gaan we kijken of er geen baby in ligt”, zeggen ze in een uniek dubbelinterview.