Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © AP

Hond Lucy blijkt cruciaal bewijsmateriaal: baasje mag als vrij man gevangenis uit

Een man uit de Amerikaanse staat Oregon die een 50 jaar durende celstraf uitzat wegens verkrachting, is weer vrijgelaten nadat zijn hond Lucy werd teruggevonden. De zwarte labrador bleek een cruciaal bewijsstuk in de zaak tegen loodgieter Joshua Horner.

2 reacties

 • Edwig Smeets

  4 jaar geleden
  en wat met het meisje dat deze valse beschuldiging deed ?
 • Luc De Clip

  4 jaar geleden
  Bij gegronde twijfel dient verdachte vrij te zijn, bewijslast is bij politie- aanklagers in normale rechtstaat . Hier in België geld voor veel gevallen "omgekeerde" bewijslast ( bv sociale zekerheid!): verdachte dient onschuld te bewijzen wat veel moeilijker is en democratie onwaardig.
 1. Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoedelijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluitsel brengen
  Brussel/deurne

  Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoede­lijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluit­sel brengen

  De menselijke resten die afgelopen vrijdag werden aangetroffen in een koffer in de kelder van een appartementsgebouw in Deurne behoren mogelijk toe aan een 52-jarige vrouw van Aziatische afkomst uit Barcelona. Dat schrijft de Spaanse nieuwssite Barna Diario. Het Antwerps parket kan dat evenwel nog niet bevestigen. Een zus van de dame is nu naar ons land afgereisd om een DNA-staal af te geven. Het is nu wachten op het resultaat van dat onderzoek.