De Fransen haalden het ietwat beschamende 'Engels' al offline.
Volledig scherm
De Fransen haalden het ietwat beschamende 'Engels' al offline. © REUTERS

Hollande leeft mee met Thatcher in puur 'Allo Allo'-Engels

Frans president François Hollande bedoelde het vast goed toen hij in het Engels zijn medeleven liet betuigen omtrent het overlijden van Margaret Thatcher. Maar het hilarische 'Franglais' op de website van het staatshoofd deed in binnen- en buitenland de wenkbrauwen fronsen.

 1. “VS overwegen troepeninzet in Oost-Europa door toegenomen Russische dreiging”
  Play

  “VS overwegen troepenin­zet in Oost-Europa door toegenomen Russische dreiging”

  De Amerikaanse regering van president Joe Biden overweegt duizenden troepen en militaire schepen en vliegtuigen naar NAVO-lidstaten in Oost-Europa te sturen. Dat meldt de New York Times. Het zou in eerste instantie om 1.000 tot 5.000 troepen gaan, met de mogelijkheid dat aantal te vertienvoudigen als de situatie verslechtert. Biden is niet van plan troepen naar Oekraïne zelf te sturen, aldus de krant.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  De Chinese marine heeft een constante aanwezigheid in het westen van de Stille Oceaan gerealiseerd, meldt de Financial Times zondag. Al sinds zo'n zes maanden voerde China marine-oefeningen uit rond de Riukiu-eilanden, maar inmiddels is er op elk moment minstens één Chinees marineschip aanwezig, soms vergezeld door een tweede. De Riukiu-eilanden bevinden zich tussen het Japanse hoofdeiland en Taiwan en zijn Japans grondgebied.