In 2015 oordeelde de rechtbank in Den Haag dat de overheid ervoor moet zorgen dat de uitstoot van het broeikasgas CO2 in Nederland in 2020 met zeker 25 procent is teruggedrongen ten opzichte van 1990. Vandaag dient het hoger beroep van de Nederlandse staat.
Volledig scherm
In 2015 oordeelde de rechtbank in Den Haag dat de overheid ervoor moet zorgen dat de uitstoot van het broeikasgas CO2 in Nederland in 2020 met zeker 25 procent is teruggedrongen ten opzichte van 1990. Vandaag dient het hoger beroep van de Nederlandse staat. © ANP XTRA

Hoger beroep Nederlandse staat tegen milieuorganisatie Urgenda dient vandaag

De uitspraak in 2015 was opzienbarend: de rechtbank in Den Haag oordeelde dat de overheid ervoor moet zorgen dat de uitstoot van het broeikasgas CO2 in Nederland in 2020 met zeker 25 procent is teruggedrongen ten opzichte van 1990. Vandaag dient het hoger beroep van de staat voor het gerechtshof in Den Haag.

3 reacties

 • Jean De Grande

  5 jaar geleden
  Nederland heeft een Belgisch probleem: extreem links benoemde rechters.
 • Frank Van Hevel

  5 jaar geleden
  Rechters die aan politiek doen, waar hebben we dat nog gezien?
 • Jozef Vervloet

  5 jaar geleden
  Weet wat de overheid misschien eens moet doen? Het land dat gewonnen is van de zee teruggeven aan de zee. De helft van Nederland staat onder water. Als een uitgerekende hoeveel CO2 dit kost om dit watervrij te houden?