Ivan Bakanov, het hoofd van de Oekraïense veiligheidsdienst SBOe
Volledig scherm
PREMIUM
Ivan Bakanov, het hoofd van de Oekraïense veiligheidsdienst SBOe © ssu.gov.ua

Hoe Russische dubbelspionnen president Zelensky kunnen dwingen om een jeugdvriend te dumpen

De Oekraïense president Zelensky staat op het punt om zijn spionnenchef te ontslaan. Dat is nochtans een jeugdvriend van hem. Maar de man heeft niet belet dat zijn dienst bulkte van de verraders, inclusief Russische dubbelspionnen.

14 reacties

 • joachim albert

  2 maanden geleden
  @ Christine Laevers Sorry om u te corrigeren maar Poetin heeft de Krim al geannexeerd sinds 2014. Poetin zijn probleem is dat NAVO (landen) wapens blijven leveren, hij is iets begonnen dat hij nooit kan winnen, de Krim zal ook heroverd worden door Oekraïne, ongelooflijk moedig volk. Poetin zijn ondergang is begonnen, de facto Ruslands' ondergang, tenzij de generaals Poetin stoppen (lees doden) en zich aanpassen aan realiteit ttz Rusland is geen wereldmacht meer (wel kernmacht, zoals Pakistan)
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Oekraïne zal, denk ik, nooit een EU-land worden. Tegen dat Oekraïne alle aanpassingen (o.a. corruptie aanpakken) heeft doorlopen, heeft Poetin Oekraïne of een deel ervan al geannexeerd. De enige oplossing is dat Zelensky delen van Oekraine in protectoraat geeft aan NATO-landen. Slangeneiland bv aan Roemenië. Dan kunnen er wel grondtroepen komen en kan het luchtruim bezet worden. het zou ongezien zijn maar waarom niet ?
 • Patrick De Larue

  2 maanden geleden
  Voor mij blijft die man een echte held die voor zijn land vecht en het opneemt tegen een man die denkt zich alles te kunnen permitteren.
 • Rudi Adriaensen

  2 maanden geleden
  Amai , en Oekraiene is corrupt ? echt wie had dacht gedacht , ondertussen blijft men maar aan de rok van Amerika hangen die ons letterlijk de dieperik insleurd en ons dan ook laat vallen als een baksteen en al die oplossingen die men zoekt bestaan nog niet dus wie is de klos , knappe politiekers en wat een eerlijke berichtgeving , ik kijk enkel nog naar de reporters die zich echt tussen de mensen bevinden zonder dat iemand hun polletje vasthout , patrick lancaster ,gonzalo lira , eva k barktlett
 • Louis Meeus

  2 maanden geleden
  Waarom moet Oekraïne bij de EU? Dat gaat ons veel geld kosten.
 1. Trump-critica Murkowski overleeft Midterms in Alaska, ook Sarah Palin nog in de running
  5

  Trump-critica Murkowski overleeft Midterms in Alaska, ook Sarah Palin nog in de running

  Lisa Murkowski, een van de weinige Republikeinen die gestemd heeft voor de afzetting van Donald Trump na de bestorming van het Capitool op 6 januari, is nog in de running om haar zetel in de Amerikaanse Senaat te behouden. Dat is gebleken na de voorverkiezingen in Alaska dinsdag (plaatselijke tijd). Ook Sarah Palin, voormalig vicepresidentskandidaat en ex-gouverneur van Alaska, maakt nog kans op een zetel in het Huis van Afgevaardigden.
 2. VN-deskundige spreekt van dwangarbeid in Xinjiang

  VN-deskundige spreekt van dwangar­beid in Xinjiang

  De mensenrechtendeskundige van de Verenigde Naties voor slavernij stelt aan de kaak dat minderheden in de Chinese regio Xinjiang dwangarbeid moeten verrichten. De Japanse expert voor mensenhandel van de VN-Mensenrechtenraad in Genève, Tomoya Obokata, spreekt in een nieuw rapport van "dwangarbeid onder Oeigoerse, Kazachse en andere etnische minderheden in sectoren als de landbouw en de verwerkende industrie in de autonome regio Xinjang in China".