Miljardair Roman Abramovitsj zou een handgeschreven briefje van Zelensky persoonlijk tot bij Vladimir Poetin gebracht hebben.
Volledig scherm
Miljardair Roman Abramovitsj zou een handgeschreven briefje van Zelensky persoonlijk tot bij Vladimir Poetin gebracht hebben. © EPA/AP/Reuters

Hoe Roman Abramovitsj als boodschappenjongen fungeert tussen Poetin en Zelensky

De Russische miljardair Roman Abramovitsj (55) speelt een opmerkelijke rol in het vredesproces tussen Rusland en Oekraïne. Als ‘boodschappenjongen’ zou Abramovitsj persoonlijk een handgeschreven notitie van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky aan zijn Russische collega Vladimir Poetin hebben bezorgd.

14 reacties

 • dirk derycke

  12 maanden geleden
  Poetin zal niet stoppen voor Oekraïne op de knieën zit ! Als dit dreigt te mislukken zie ik hem bekwaam WO3 te starten en het Westen aan te vallen !
 • Alfons Vanacker

  12 maanden geleden
  @Gino Denil, "15000 dode soldaten", heb je enig bewijs van dit of is dit wat de media zegt? "een groot schip vernietigd", heb je iets gezien dat ik niet zag? Ik zag enkel rook.
 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  Poetin wil alleen nog wraak. Zijn oorlog is mislukt. 15000 dode soldate. Drie keer zoveel gewonden. Honderden vliegtuigen, helikopters, tanks en zelfs een groot schip vernietigd. Zeven generaals gesneuveld. De onmacht van zijn leger aan de kaak gesteld. Een ingestorte economie en steeds maar weerklank in eigen land. Zelf voor de hele wereld vernederd.
 • Frans Peeters

  12 maanden geleden
  Poutin wil alleen met VS praten de rest zijn maar pionnen en meelopers en tot nu toe wil Biden deze oorlog. Vandaag heeft Rusland een deadline gesteld voor sluiten van de gasleveringen die enkel in roebels nog moeten betaald worden en EU zegt nee, de prijs zal wel omhooggaan als er niets meer is met onze sancties.
 • Paulus de Mos

  12 maanden geleden
  Poetin wil juist dolgraag een akkoord , Gino Denil . Hij wil alleen geen akkoord wat hij niet zo kan draaien dat het niet lijkt alsof hij een overwinning behaalt heeft Hij kan niet met zijn staart tussen zijn benen met lege handen in het Kremlin aankomen , dan is zijn zorgvuldig opgebouwde imago van sterke onfeilbare leider in één klap naar de knoppen
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe Stormy Daniels Trump nu écht in het oog van de storm brengt: wilde onenightstand kan hem 4 jaar cel kosten
  PREMIUM
  14

  RECONSTRUC­TIE. Hoe Stormy Daniels Trump nu écht in het oog van de storm brengt: wilde one­nightstand kan hem 4 jaar cel kosten

  Schrijft Donald Trump (76) alweer op de foute manier geschiedenis door als eerste Amerikaanse (ex-)president ooit op een mugshot te verschijnen? Zelf vreest hij van wel en verwacht hij morgen gearresteerd te worden. Het verhaal begint in 2006 met de toen 26-jarige pornoster Stormy Daniels met wie Trump een onhandige, maar vooral heel ongelukkige onenightstand beleefde. Eentje die Trump nu een historische mugshot kan opleveren.
 2. Het Romanse rijk: hieruit bestaat het bevroren miljardenimperium van Chelsea-baas Abramovitsj
  PREMIUM

  Het Romanse rijk: hieruit bestaat het bevroren miljarden­im­pe­ri­um van Chel­sea-baas Abram­ovitsj

  Slecht nieuws voor de voetbalkeizer van Londen, Roman Abramovitsj (55). Groot-Brittannië pakt Russen die banden met Vladimir Poetin hebben stevig aan: de vermogens van zeven oligarchen en politici - onder wie Abramovitsj - zijn bevroren. Het Verenigd Koninkrijk zal heel wat werk hebben aan de steenrijke eigenaar van Chelsea. Zijn imperium wordt geschat op bijna 9 miljard euro: van zijn eigen ‘paleis’ met 15 slaapkamers tot de Solaris-luxejacht met 8 verdiepingen, 60 personeelsleden en een helikopterplatform. Een overzicht van zijn rijkdom.