De straten in Teheran worden gedesinfecteerd.
Volledig scherm
De straten in Teheran worden gedesinfecteerd. © Photo News

Hoe regime in Iran echte cijfers coronacrisis heeft verdoezeld en Iraniërs hebben bijgedragen aan verspreiding van virus in minstens 10 landen

Ook Iran is zwaar getroffen door de corona-uitbraak, maar de officiële cijfers zouden de waarheid flink geweld aandoen. Volgens westerse inlichtingendiensten zou het aantal sterfgevallen vier tot vijf keer hoger liggen dan de autoriteiten laten uitschijnen. Uit interne documenten zou blijken dat het regime de epidemie lang heeft verdoezeld. Bovendien hebben veel Iraniërs in die periode het land verlaten en zo bijgedragen aan de verspreiding van het coronavirus in ten minste tien andere landen wereldwijd.

16 reacties

 • eric maier

  2 jaar geleden
  Een Belgische virologe die er de eerste van infecties maand werkte, ervoer volgens haar zeggen dat ze de cijfers 300-400 keer minimaliseren. Na een maand schatte ze het aantal geinfecteerden - toe ze beseften dat "gods hand" toch niet hielp - al ruim op 250.000. Intussen zal dat minstens een half miljoen zijn. Omwille van politieke redenen zal men net als China geen daadwerkelijke cijfers geven. China is ook wel honderden keren hoger.
 • Ronald De Smet

  2 jaar geleden
  Besluit : wij hebben onbekwame mensen die in de naam van de ganse bevolking de verkeerde beslissingen nemen, enkel gaan voor partij- of eigenbelang, zonder scrupules en die ons verder de afgrond injagen. Om zijn koningshuis en nakomelingen te redden, loopt hij mee met zijn vriendjes en de brave burger heeft het recht om te zwijgen. hoe durven jullie nog op de media komen om jullie leugens te verkondigen.
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  2 jaar geleden
  Ik heb hier een oude krant van einde januari in de hand, waarin China beweert alles onder kontrole te hebben gehouden. We zijn wel twee maanden verder. En nu?
 • Rosse Kater

  2 jaar geleden
  Stop toch dat makkelijk inreizen, buiten enkele landen voor iedereen visa aanvragen
 • rudi berghmans

  2 jaar geleden
  eigenlijk is dit een aanslag en je wist toch al op voorhand dat ze zoiets gingen doen nu er zoveel controle is tijdens een openbaar iets , nu doen ze het op deze manier he
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.