Volgens de wetenschappers is het twee minuten voor twaalf.
Volledig scherm
Volgens de wetenschappers is het twee minuten voor twaalf. © EPA

Hoe laat is het volgens de doemdagklok? 2 voor 12

De Bulletin of the Atomic Scientists heeft de wijzers van de beruchte Doomsday Clock onveranderd op twee minuten voor twaalf laten staan. De klok geeft op symbolisch wijze aan hoe dicht de wereld tegen een apocalyptisch einde aanleunt.

4 reacties

 • bob jansens

  3 jaar geleden
  Erwin Lauwens, groen heeft inderdaad te kennen gegeven dat ze een "milieuregering" willen. Maar zoals echte populisten weigeren ze om duidelijk te stellen wat ze willen veranderen, wat de mensen niet meer zullen mogen doen, hoeveel extra belastingen er betaald zullen worden,...
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Het ene kan het andere wel uitlokken, Erwin Lauwens. Oorlogen ontstaan gewoonlijk door economische problemen. Als de klimaatopwarming die genoeg veroorzaakt dan is de kans groot dat er oorlogen gevoerd gaan worden om de nog leefbare zones.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Toen ik 15 was zeiden ze dat ook al. Dat is ondertussen 45 jaar geleden. Die klok staat dus stil.
 • Erwin Lauwens

  3 jaar geleden
  Het gevaar voor een nucleaire catastrofe. Kunnen de leerlingen daartegen niet gaan demonstreren op dinsdag of is dit geen prioriteit dan? De schade zal veel groter zijn dan door hun klimaatopwarming. Groen zit achter deze klimaatbetogingen om een ander onderwerp op de agenda van de verkiezingen te krijgen: het milieu ipv migratie.