William Taylor (links) en George Kent leggen als eerste de eed af.
Volledig scherm
PREMIUM
William Taylor (links) en George Kent leggen als eerste de eed af. © EPA

Hoe groot is de kans dat Trump wordt afgezet? 10 vragen en antwoorden over impeachment

Met openbare verhoren is de impeachment van Donald Trump is een nieuwe fase ingetreden, met live uitzendingen op de grootste Amerikaanse zenders ABC, CBS en NBC. Met een meerderheid van de Republikeinen in de Senaat lijkt Trump gerust te mogen zijn in een goede afloop, maar de Democraten hopen dat een meerderheid van de Amerikanen zich keert tegen hun president. De druk van de publieke opinie: dat werd zelfs Nixon in 1974 te veel. 

3 reacties

 • DIDIER FRANCART

  1 jaar geleden
  Trump afzetten? Men zal zich moeten reppen want in 2020 zijn er al nieuwe verkiezingen. Verloren tijd, moeite en geld. Men had al jaren eerder in gang moeten schieten.
 • Wim Nuel

  1 jaar geleden
  Democraten hebben al schrik voor verkiezingen en wil belangrijkste en enige tegenkandidaat elimineren in een hopeloze klucht-show .... Jullie moesten zich schamen ondervragingen bekeken... Geen bewijzen... Wel dat Bidden boter op zijn hoofd heeft focus zou daar beter opliggen...
 • Marc Van der Vloedt

  1 jaar geleden
  Als iedereen (politiek en de ambtenarij ) en alles (veiligheidsdiensten en inlichtingendiensten) na behoren zou "werken", zou nu niet alles in het werk moeten gesteld worden om nadien alles in het democratisch keurslijf te prangen en af te toetsen.
 1. HERLEES. Hangt Trumps toekomst aan zijden draadje? Eerste openbare hoorzittingen in zijn afzettingsonderzoek

  HERLEES. Hangt Trumps toekomst aan zijden draadje? Eerste openbare hoorzittin­gen in zijn afzettings­on­der­zoek

  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden startte vandaag met de eerste openbare hoorzittingen in het kader van het afzettingsonderzoek naar de Amerikaanse president Trump. De Democraten hebben drie Amerikaanse diplomaten uitgenodigd die tijdens eerdere hoorzittingen achter gesloten deuren hun bezorgdheid hebben uitgedrukt over Trumps omgang met Oekraïne. Vandaag kwamen de eerste twee getuigen, George Kent en William ‘Bill’ Taylor, aan het woord.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen