De politie aan het werk in Amsterdam, na de moord op advocaat Derk Wiersum. Die zou besteld zijn door Ridouan Taghi (links) als vergelding omdat hij kroongetuige Nabil B. verdedigde.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie aan het werk in Amsterdam, na de moord op advocaat Derk Wiersum. Die zou besteld zijn door Ridouan Taghi (links) als vergelding omdat hij kroongetuige Nabil B. verdedigde. © AFP

Hoe een kleine Marokkaanse jongen uitgroeide tot de beruchtste drugsbaron van Nederland

In Nederland staat Ridouan Taghi als hoofdverdachte terecht in het monsterproces Marengo. Taghi wordt verdacht van een eindeloze reeks liquidaties in het drugsmilieu. Gek genoeg was hij in 2015, op enkele snelheidsovertredingen na, nauwelijks bekend bij de politie. Hoe groeide Taghi uit tot de meest gezochte drugsbaron van Nederland?

20 reacties

 • Denis Stock

  3 maanden geleden
  Justitie faalt, een adequate straf bij het begin zet aan tot nadenken. Het gepamper beleid oogst nu haar vruchten. De levenswandel van deze crimineel analyseren paralel met de genomen gerechtelijke beslissingen zou ons tot een goede conclusie leiden.
 • Eric Leysen

  3 maanden geleden
  Justitie moet dringend hervormd worden. Overal in Europa. Criminelen moeten worden gestraft ipv een vermanend vingertje te krijgen. Geen medelijden met de misdaad.
 • DIRK SPRANGERS

  3 maanden geleden
  De politie kan daar niet aan doen beste mensen ! De rechters met hun veel te lichte straffen daarentegen....
 • Robert Swillen

  3 maanden geleden
  Ze zijn zo braaf Mr , straffen onder de 18 jaar is en was niet nodig . Voelde zich ongestraft , maar voor inbraken enz... voelde ze zich wel volwassen. Kregen al de voordelen wat een brave burger niet krijgt,bv Pro deo advocaat. Opvang , begeleiding , speciale voordelen.Wat is het resultaat na jaren , NIETS , het is alleen maar erger geworden in gans Europa.
 • Paul Boutsen

  3 maanden geleden
  Hoe het zover is kunnen komen...omdat net zoals hier politie en politiek dit soort kereltjes geen strobreed in weg durft te leggen.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 1. Appartement van 1,5 miljoen, dikke auto's, feestjes met prostituees: zo leven drugsboeren in Dubai (tot ze gepakt worden)
  PREMIUM

  Apparte­ment van 1,5 miljoen, dikke auto's, feestjes met prostitu­ees: zo leven drugsboe­ren in Dubai (tot ze gepakt worden)

  De Bentley of Maserati parkeren bij hotel Residence Sky View. Zicht op de Burj Kalifa wanneer je in het infinity pool van je 1,5 miljoen euro dure appartement ligt. Welkom in Dubai. Waar alles bling bling is, waar sterren thuis zijn. En dus ook Antwerpse drugsbaronnen. Othman El B., bijvoorbeeld. Eén van de kingpins in operatie Sky en resident in ‘De Gouden Stad’ sinds 2016. Maar of hij en zijn concullega’s daar nu een zorgeloos luxeleven hebben? “Het is toch altijd achterom kijken. Ja, de stad is futuristisch. Maar de gevangenis ‘middeleeuws’. Daar wil je niet eindigen. Als niemand er je eten kan brengen, heb je niks.”