Terwijl Turks president Erdogan en Charles Michel zich schikten op hun vergulde stoelen, raakte Commissie- voorzitster Von der Leyen zichtbaar geïrriteerd. Ze bleef even staan en stamelde duidelijk hoorbaar 'euhm' .
Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl Turks president Erdogan en Charles Michel zich schikten op hun vergulde stoelen, raakte Commissie- voorzitster Von der Leyen zichtbaar geïrriteerd. Ze bleef even staan en stamelde duidelijk hoorbaar 'euhm' . © via REUTERS

Hoe Charles Michel zich onpopulair maakte: “Desnoods had hij er zelf een stoel moeten bijsleuren”

Charles Michel heeft zich niet populair gemaakt. Op een topoverleg met Turks president Erdogan, waar hij samen met Ursula von der Leyen de EU vertegenwoordigde, bleef hij doodleuk zitten, toen de Duitse Commissievoorzitter geen zitplaats kreeg aangeboden. Online vingers wijzen beschuldigend naar Michel, maar ook Erdogan én het EU-team zouden schuld treffen. “Dat er twee stoelen staan en niet vier, gebeurt heel bewust en is onmogelijk toevallig.”

164 reacties

 • Roger Vanthillo

  1 week geleden
  Wat verwacht je van een man die, zoals hij bewees als mislukte premier, enkel zijn eigen carrière in 't oog houdt. Blijkbaar moet men om voorzitter te worden van de Europese raad bereid zijn om braaf aan 't handje te lopen van Merkel en Macron.
 • Godfried Maas

  1 week geleden
  als onze Charel naast Ursula op de sofa was gaan zitten ,had Erdogan lik op stuk gehad
 • Ian Vandenbossche

  1 week geleden
  Het boertig gedrag van Michel straalt af op ons land. In België wonen een paar miljoen mensen die een geloof belijden die ook de vrouw op een ‘lagere’ plaats stellen. Door zijn gebrekkige sociale competentie geeft hij koren op de molen.
 • Jean Van Rompaey

  1 week geleden
  Michel had gewoon op de grond moeten gaan zitten.
 • Liliane Grauls

  1 week geleden
  Deze dame heeft het ver gebracht, is de voornaamste persoon in de Europese gemeenschap en mag daar automatisch respect voor krijgen. Zich de stoelen toe-eigenen en dan de bijgaande reactie, gaat niet! Ik zou sappristie gezegd hebben en hen eens goed bekeken.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"