De Duitse bondskanselier Angela Merkel en burgemeester van Berlijn Michael Mueller via een videoverbinding in gesprek met Amin Laschet, premier van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse bondskanselier Angela Merkel en burgemeester van Berlijn Michael Mueller via een videoverbinding in gesprek met Amin Laschet, premier van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. © EPA

Hoe ‘beste leerling van de klas’ Duitsland de controle verloor over het virus

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de zestien Duitse deelstaten zondag besluiten tot een harde lockdown. Dit vanwege de recordstijging van het aantal coronabesmettingen en -sterfgevallen in de Bondsrepubliek. Grote vraag is hoe de ‘beste coronaleerling van de klas’ in zo'n crisissituatie kon belanden. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Seehofer ligt het niet aan een gebrek aan discipline van de Duitse bevolking, maar vooral aan ‘inadequate maatregelen’. Waarom is een ‘lockdown light’ zo een slecht recept?

8 reacties

 • ANTONIO POL

  2 maanden geleden
  Moeder natuur is bezig met een natuurlijke selectie. Slechts de sterken en de slimsten (die de regels opvolgen) ullen overleven.
 • Bruno Vermeire

  2 maanden geleden
  En in Antwerpen mag je nu OVERAL winkelen ondanks de stijgende corona cijfers onder het mom van "Spreiding", spreiding van de corona besmettingen of gaat het weer om stemmen afsnoepen van het VB
 • Davy Loos

  2 maanden geleden
  Het is wél een probleem van discipline. In China werkten dezelfde maatregelen wel omdat daar in functie van de massa wordt gedacht. In Europa denken de meesten enkel aan zichzelf, en werkt dat milde systeem niet.
 • Marc Van Buynder

  2 maanden geleden
  Dat komt omdat ze voor de economie kiezen en niet voor de gezondheid van de mensen.We zien Merkel meer in het nieuws dan von der Leyen, het zou juist andersom moeten zijn.Europa één dat is om te lachen
 • Johan Streulens

  2 maanden geleden
  Merkel geen "alleen" bestuur hebbende... afhankelijk van de rest. Idem België..   Versplinterend partijen beter wetende om versoepelingen  om eigen "kiesvee" eerst! Versoepeling=winst! . Realiteit= bevolking er onder leidende..(eerder met lange "ij"..LIJDENDE!) Het virus best de baas zijnde.. de "mens"  eerder het probleem zijnde!
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?