De brandende Twin Towers in New York en de Afghaanse verzetsheld Ahmad Shah Massoud.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandende Twin Towers in New York en de Afghaanse verzetsheld Ahmad Shah Massoud. © AP

Hoe 9/11 in België begon en hoe de taliban dat plots weer actueel hebben gemaakt

Enkele dagen na de terreur van 11 september 2001 kreeg een Brusselse vrouw een enveloppe toegestopt. Er zat 500 dollar in. “Vanwege Osama Bin Laden, die een schuld met uw man te vereffenen had.” Dit is het verhaal van de moord op Ahmad Shah Massoud, de Afghaanse verzetsheld van wie de zoon op dit moment weer vecht tegen de taliban. De vader werd destijds gedood om 9/11 mogelijk te maken. En dat complot is in België begonnen.

10 reacties

 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  De tijd is rijp dat de staatsveiligheid hun werk op een versnelling hoger zetten. Desnoods de FBI bij betrekken en zo de Brusselse nesten een definitief uit mesten. Want ze hebben de laatste 20 jaar hier wat binnen gehaald en er zatten al idioten genoeg in België die zich hier veilig wanen. Tijd dat uitgezocht wordt wat er broed voor er weer eieren ontsporen.
 • Franky Beuselinck

  1 maand geleden
  9/11 begon idd in België maar nog eerder. Massoud kwam daarvoor in EU parlement de zaak in Afghanistan uitleggen. Hij vroeg middelen om opstandelingen (IS, Osama, ...) te bestrijden. Het half gevulde EU parlement zal allemaal op zijn smartphone te spelen. De rest is geschiedenis.
 • Paul Boutsen

  2 maanden geleden
  Vreemd toch dat in elk jihadi dossier van 9/11, over Molenbeek als hofleverancier van IS, tot de aanslagen in Brussel en Parijs...elke keer spelen "Belgen" een cruciale rol. Politici willen dit niet inzien maar de burger beseft heel goed wat er aan het gebeuren is.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  We zijn weer op de goede weg met die Taliban. De Amerikanen wilden een inclusieve regering met de wat gematigder Baradar als taliban leider. De Pakistanen die een groot aandeel hebben in de zege van de Taliban en nu ook mee vechten in de Pansjir vallei willen Haqqani aan de macht. De meest gevreesde vleugel van de Taliban. Die de Al Qaida kampen mogelijk maakte, Bin Laden beschermde in Pakistan en nog steeds goede vriendjes is met Al Qaida. De Eu, VS en VN staan er bij en kijken er naar.
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  2 maanden geleden
  Onze Justitie heeft nooit gewerkt, tenzij voor de gewone man.Herinner U Minister Verwilghen: hij ging Justitie eens zuiveren na de Dutroux-affaire, maar werd zelf weggezuiverd.36 jaar na de Bende van Nijvel-aanslag in Aalst is er nog altijd niemand veroordeeld! Ondanks de vele slachtoffers.En zo kan ik nog tientallen zaken opnoemen, maar wat baat het? Niks, nada, niente.