De eer van de wereldprimeur ging naar Margaret Keenan (90).
Volledig scherm
De eer van de wereldprimeur ging naar Margaret Keenan (90). © Photo News

Historisch: Margaret Keenan (90) eerste persoon ter wereld die coronavaccin van Pfizer toegediend krijgt

Historisch moment in het Verenigd Koninkrijk. De 90-jarige Margaret Keenan uit Noord-Ierland werd er, voor zover bekend, de eerste persoon ter wereld die ingeënt is met het coronavaccin van Pfizer/BioNtech. Een wereldprimeur dus, als de proefpersonen uit klinische studies niet worden meegerekend. Ook de 81-jarige William Shakespeare uit Warwickshire kreeg al een vaccinatiespuitje. Het VK keurde als allereerste land het vaccin goed. 

14 reacties

 • Georges Baert

  3 maanden geleden
  Er zal totaal niks, maar totaal niks veranderen met een vaccin. Het virus is hier en het zal hier blijven zolang we geen geneesmiddel hebben om het te vernietigen
 • Dirk Verschueren

  3 maanden geleden
  Je kan de feiten niet betwisten ... in GB zijn ze al aan het vaccineren, hier zijn ze nog aan het "onderzoeken". 
 • Charity Swinnen

  3 maanden geleden
  Ben het niet eens met de vaccinatiestrategie. Waarom krijgen 90jarigen voorrang? Zij hebben al een mooi leven gehad. Geef het vaccin aan de werkende bevolking. Ik hoop dat al die ouderen nu nog lang leven, anders is die spuit verspilling. En ik hoop dat er niet teveel binnen de maand sterven, men zou nog kunnen zeggen dat het door het vaccin komt, en de vaccinaties stopzetten voor ze goed en wel van start zijn gegaan.
 • Geert Vande Walle

  3 maanden geleden
  Dat is een proefkieken .  Stierft ze vorig jaar dan was het van ouderdom, dit jaar zou het van covid-19 zijn en volgend jaar (maand) zal het van iets anders zijn .  Sensatiepers  tot en met . 
 • Georges Baert

  3 maanden geleden
  Als alles dan zo veilig is, waarom begint men dan niet met al de koninklijke hoogheden en alle regeringsleden en al de rijksten van de wereld?
 1. Achtergelaten zoon (6) probeert zich vast te klampen aan auto van moeder en raakt dodelijk meegesleurd, lichaam in rivier gedumpt
  OHIO
  2

  Achtergela­ten zoon (6) probeert zich vast te klampen aan auto van moeder en raakt dodelijk meege­sleurd, lichaam in rivier gedumpt

  Een huiveringwekkende moord op een zesjarige jongen houdt de VS in de ban. Een 29-jarige mama liet haar kinderen ‘s nachts opzettelijk achter nabij een natuurgebied en trachtte weg te rijden. Haar zoon James Hutchinson klampte zich vast aan de klink van het autoportier, raakte meegesleurd en overleefde het niet. De vrouw dumpte de nacht nadien het lichaam in een rivier.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees