Politiebeeld van rubberboot die wordt achtervolgd door de Australische marine
Volledig scherm
PREMIUM
Politiebeeld van rubberboot die wordt achtervolgd door de Australische marine © RV

Hij won twee olympische medailles, maar deze bootrace kost Australische kajakker 25 jaar cel

In 2004 werd Nathan Baggaley (45 ondertussen) uitgeroepen tot Australisch sportman van het jaar. De kajakker had die zomer twee keer zilver gewonnen op de Spelen in Athene en was ook drievoudig wereldkampioen. Het jaar nadien werd hij betrapt op doping en geschorst. Hij bleef dromen van een comeback, maar belandde in de misdaad en verloor zijn laatste race op het water van de politie.

1 reactie

 • Joannes Maes

  1 jaar geleden
  Stom hé, Men ziet elke beweging op het water en met loopzuiver sattelietbeelden kan men alles perfect volgen, zelfs bij nacht.
 1. Russen betalen tot wel 28.000 euro voor vlucht met privéjet om aan mobilisatie te ontsnappen: “Situatie is compleet absurd”

  Russen betalen tot wel 28.000 euro voor vlucht met privéjet om aan mobilisa­tie te ontsnappen: “Situatie is compleet absurd”

  De mobilisatie in Rusland heeft de vraag naar vliegtickets doen exploderen. Russen boeken massaal vluchten naar het buitenland, en daar hebben ze vaak grote sommen geld voor over. Zelfs een plaatsje op een privéjet is momenteel erg gegeerd, al is het allesbehalve goedkoop. Zo moeten passagiers maar liefst 22.000 tot 28.000 euro (!) voor een ticket ophoesten. “De situatie is compleet absurd”, zegt Yevgeny Bikov, de directeur van een jetbedrijf in Moskou.
 2. Polen, Denemarken en Noorwegen huldigen nieuwe gaspijpleiding in: “Einde van Russisch gasmonopolie”

  Polen, Denemarken en Noorwegen huldigen nieuwe gaspijplei­ding in: “Einde van Russisch gasmonopo­lie”

  Vertegenwoordigers van de Poolse, Deense en Noorse regeringen hebben de ‘Baltic Pipe’ ingehuldigd. Die nieuwe pijpleiding zal Noors aardgas vervoeren via Denemarken naar Polen. “Het tijdperk van het Russische gasmonopolie loopt op zijn eind, een tijdperk gekenmerkt door chantage, dreigementen en intimidatie”, zo zei de Poolse premier Mateusz Morawiecki bij de symbolische inhuldiging van het nieuwe compressiestation in Goleniów, nabij de Poolse havenstad Szczecin.