Links Eugene ‘Bull’ Connor, rechts president Trump.
Volledig scherm
PREMIUM
Links Eugene ‘Bull’ Connor, rechts president Trump. © RV/AP

Hij wilde scheiding tussen wit en zwart en liet honden los op wie durfde protesteren: dit is de man die Trump afgelopen dagen citeerde

“Als het plunderen begint, begint ook het schieten.” Met die uitspraak reageerde de Amerikaanse president Donald Trump vrijdag op de aanhoudende onrust in Minneapolis, na de dood van George Floyd. De zwarte man kwam om het leven nadat een agent meer dan acht minuten met de knie op zijn nek had gezeten, waardoor hij stikte. Een dag later dreigde Trump ermee om “de gemeenste honden” los te laten op demonstranten aan het Witte Huis. Beide uitspraken verwezen naar Eugene ‘Bull’ Connor, een politiechef uit Alabama die in de jaren 40, 50 en 60 bekendstond om zijn keiharde optreden. Connor deed er alles aan om de rassenscheiding in stand te houden. Zelfs honden afsturen op vreedzaam protesterende kinderen.

  1. #BlackOutTuesday: muziekindustrie legt werk neer en social media kleurt zwart
    Showbizz

    #BlackOut­Tu­es­day: muziekindu­strie legt werk neer en social media kleurt zwart

    De afgelopen week hebben heel wat bedrijven en organisaties zich uitgesproken tegen racisme. Er woedt dan ook een hevige storm van protest in de Verenigde Staten, waar de zwarte man George Floyd om het leven kwam door toedoen van een politieagent, die minutenlang zijn knie op de nek van de man hield. Nu geven heel wat grote namen een signaal door dinsdag sociale media plat te leggen, een initiatief van de muziekindustrie.