Jozef Chovanec kwam in 2018 om het leven na een hardhandig politieoptreden.
Volledig scherm
Jozef Chovanec kwam in 2018 om het leven na een hardhandig politieoptreden. © RV

“Hij verdient het niet om gereanimeerd te worden”: uitspraken hulpverleners veroorzaken ook in Slovakije verontwaardiging

Zaak-ChovanecLaatdunkende uitspraken van medisch personeel en de politie over Jozef Chovanec (38), die in 2018 om het leven kwam na een hardhandig politieoptreden in een politiecel op de luchthaven van Charleroi, veroorzaken ook deining in zijn thuisland Slovakije. 

14 reacties

 • Kevin Vermeirssen

  2 jaar geleden
  Hoe men het draait of keert is dit de fout van de regering. Straffeloosheid is de oorzaak. Deze gevallen zijn de gevolgen. Menselijk heel normaal. Als criminelen vrij spel hebben en deze mensen riskeren dagelijks hun leven om te dweilen met de kraan open, gaat men anders beginnen denken. Van justitie zijn zij zelfs meestal de schuldigen. Ooit stopt het.
 • Maria de swert

  2 jaar geleden
  Zijn al die hulpverleners op staande voet ontslagen ? Neen zeker Charleroi !!!
 • Ben Strubbe

  2 jaar geleden
  Omdat, Marc De Beer, het gevangeniswezen een bevoegdheid is van de minister van Justitie, Geens. De politie valt onder Binnenlandse zaken. Overigens was comité P al een onderzoek gestart en vroeg de advocaat van de weduwe nog in februari van dit jaar bijkomende onderzoeksdaden. Gezien de scheiding der machten, had Jambon zich niet te moeien. Hooguit een verslag ...
 • nicole desseyn

  2 jaar geleden
  Al degenen die in de cel waren direct ontslaan en aanhouden alles was erover geen hulp bieden bij het zien van een stervend persoon ongeacht nationaliteit was nog het ergste van alles
 • Marc De Beer

  2 jaar geleden
  Als een persoon sterft in een Belgische gevangenis weet de minister het dezelfde dag hoe kan het dat Jan niets weet ?
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Weduwe van man die stierf nadat agenten op hem gingen zitten: “Na 2,5 jaar lijkt iedereen in België uit de lucht te vallen”
  PREMIUM

  Weduwe van man die stierf nadat agenten op hem gingen zitten: “Na 2,5 jaar lijkt iedereen in België uit de lucht te vallen”

  Ze krijgt er haar man niet mee terug, maar toch is het een kleine opluchting dat er eindelijk iets beweegt in het onderzoek. Dat zegt de weduwe van de Slovaakse man die stierf, nadat hij op de luchthaven van Charleroi hardhandig werd aangepakt door de politie. Justitieminister Geens vroeg het dossier op en de federale politie is met een tuchtonderzoek gestart. "Dit is een begin", zegt Henrieta (40) vanuit Slovakije. “Ik vind het tamelijk hallucinant wat er nu in België gebeurt.”