rv
Volledig scherm
© rv

"Hij kwam de pesterijen nooit te boven": moeder vindt griezelige tekeningen na zelfdoding zoon

Vijf jaar was Athur Stephenson uit het Britse Surrey toen hij door drie jongens van 13 en 14 uit de buurt meegetroond werd naar een nabijgelegen parkje. Ze sloegen hem, smeerden hem in met hondenpoep en probeerden hem op te hangen in een boom. Het achtervolgde hem de rest van zijn leven en in november besloot hij eruit te stappen, kort na zijn 18de verjaardag. Toen zijn moeder door zijn kinderspullen ging, vond ze tekeningen die haar adem deden stokken en haar deden beseffen dat de impact nog groter was geweest dan ze altijd had vermoed.

 1. Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestijnen in Oost-Jeruzalem
  UPDATE
  5

  Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestij­nen in Oost-Jeruzalem

  Op het Moskeeplein in Oost-Jeruzalem is het vanavond tot opstootjes gekomen tussen Palestijnen en Israëlische agenten. De Israëlische politie vuurde traangas en stungranaten af op de demonstranten. Die hadden zich op het plein verzameld op de laatste vrijdag van de ramadan om te protesteren tegen de gedwongen uitzetting van Palestijnen uit Oost-Jeruzalem. Minstens 169 mensen raakten gewond aldus de politie en de lokale hulpdiensten.
 2. Duizenden piloten zijn suïcidaal maar weigeren therapie uit schrik voor impact op carrière

  Duizenden piloten zijn suïcidaal maar weigeren therapie uit schrik voor impact op carrière

  Mogelijks duizenden vliegtuigpiloten zijn zo depressief dat ze zelfmoord of zelfpijniging overwegen. Dat blijkt uit een Amerikaanse rondvraag onder piloten na de vliegramp van vorig jaar waarbij de depressieve co-piloot van een Germanwings-toestel opzettelijk tegen een bergwand vloog en zo de dood van 149 mensen veroorzaakte. Volgens een anonieme rondvraag door de universiteit van Harvard dacht 4,1% van de piloten in de voorgaande twee weken "dat ze beter dood zouden zijn of dat ze zichzelf zouden pijnigen". Indien dit cijfer een correcte weergave is van de omvang van het probleem, zou dat betekenen dat meer dan 5.700 van de 140.000 piloten wereldwijd met deze problemen kampt. Omdat ze vrezen dat hun carrière eronder zou lijden, laten depressieve of suïcidale piloten zich liever niet behandelen.
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten