QAnon-sjamaan Jacob Chansley. De politie heeft nu een maand na de Capitoolbestorming deze arrestatiefoto vrijgegeven. Het is niet duidelijk wanneer de foto genomen is.
Volledig scherm
QAnon-sjamaan Jacob Chansley. De politie heeft nu een maand na de Capitoolbestorming deze arrestatiefoto vrijgegeven. Het is niet duidelijk wanneer de foto genomen is. © REUTERS - AP

“Hij is al 10 kilogram vermagerd en gaat steeds verder achteruit”: QAnon-sjamaan weigert eten in cel omdat het niet biologisch is

Het gaat niet goed met de QAnon-sjamaan, de man die tijdens de bestorming van het Capitool de aandacht trok met zijn opvallende outfit met bonten muts en hoorns. Drie dagen na de rellen werd hij opgepakt en volgens zijn advocaat is hij sindsdien 10 kilogram afgevallen. De reden: hij weigert te eten omdat de gevangenis geen biologisch voedsel serveert. Een rechter heeft nu beslist dat de man moet krijgen wat hij vraagt.

26 reacties

 • Willy van craen

  2 jaar geleden
  De 5 doden hebben geen enkele mogelijkheid meer. Geef hem konijnen eten zoals een bekend zanger uitbrengt. Het moet voldoende zijn want ezels eten er ook van.
 • Danny Buyse

  2 jaar geleden
  Hij is voor biologisch eten en dat zijn mensen die voor milieu en dierenwelzijn opkomen. Hoe kan je dan aanhanger zijn van Trump die geen beetje respect heeft voor het milieu.
 • Jan Desmet

  2 jaar geleden
  Alle dagen 2 frikandellen geven, ha ha.
 • Alexa Grieken

  2 jaar geleden
  Zijn geloof heeft totaal niets met Sjamanisme te maken en is een belediging voor de echte Sjamanen.
 • Jan Van de Velde

  2 jaar geleden
  Dat is dan zijn hoogsteigen oplossing. Moet kunnen!
 1. Kregen bestormers van Capitool hulp van binnenuit? Veel aanwijzingen, (voorlopig) weinig bewijzen

  Kregen bestormers van Capitool hulp van binnenuit? Veel aanwijzin­gen, (voorlopig) weinig bewijzen

  Een week na de bestorming van het Capitool zijn er nog altijd meer vragen dan antwoorden over de vraag of de opstandelingen mogelijk werden geholpen door de aanwezige politie of zelfs politici en andere bondgenoten binnen het Capitool. Minstens één demonstrant heeft gezegd dat hij samen met drie Republikeinen uit het Huis van Afgevaardigden de rally voor de aanval coördineerde. Dat meldt CNN.
 2. Van een kikkergod tot een sjamaan: dit zijn de ‘vrienden’ van Trump
  PREMIUM

  Van een kikkergod tot een sjamaan: dit zijn de ‘vrienden’ van Trump

  Donald Trump noemde de menigte die bij het Witte Huis naar hem kwam luisteren en even later het Capitool zou bestormen “vrienden”. Maar wie zijn die mensen? Tussen de betogers zaten veel vertegenwoordigers van extreme bewegingen. Meestal zijn dat kleine groepen, maar zo zijn er ondertussen wel veel in de VS en sinds Trump zich kandidaat stelde vinden ze elkaar voortdurend. Al die groepen hebben iets gemeen: ze zijn tegen de overheid, tegen links, tegen andere bevolkingsgroepen of tegen alle drie en de veiligheidsdiensten van de VS houden ze alsmaar meer in de gaten.