.
Volledig scherm
. © videostill

“Hij houdt de dood in zijn hand”: deze toerist beseft niet dat hij met een van de dodelijkste dieren ter wereld aan het spelen is

Deze korte video van een toerist in Australië gaat viraal. Op de beelden is te zien hoe de man een kleine octopus in zijn hand houdt, maar hij beseft niet dat het om de blauwgeringde octopus gaat, een van de dodelijkste dieren ter wereld.

15 reacties

 • Tarik Darrazi

  2 jaar geleden
  Niet alleen in de zee. Een pijlgifkikker bijvoorbeeld kan je ook verleiden met zijn uiterlijk. Maar als je het dier aanraakt ben je al vergiftigd. Dus dieren gewoonweg niet benaderen als je ze niet kent. En geen risico's. Want voor veel dieren bestaat er amper een tegengif en het ziet er niet naar uit dat iemand op de wereld daar snel naar op zoek zal zijn gezien de gelimiteerde slachtoffers.
 • joseph kellens

  2 jaar geleden
  Australie gevaarlijk.ook voor de mensen als je gewone eten meeneemt uit t vliegtuig. Gewoon wegblijven.
 • raf janssens

  2 jaar geleden
  Inderdaad een gouden regel: wat je niet kent blijf je met je vingers af. Er zijn vele soorten lieflijke, mooie, maar tevens dodelijke dieren.
 • Verstappen Martine

  2 jaar geleden
  Tip: In de zee betekenen felle kleurtjes meestal "ik ben gevaarlijk"
 • gustaaf carpels

  2 jaar geleden
  Tja de natuur heeft zijn dodelijkste gevaren Toch meestal opvallend genoeg gemaakt De mooiste dieren en planten zijn meestal zeer giftig ik kan het weten ik ben ook mooi
 1. Grootvader gedeporteerd uit VS net één dag voor Biden immigratiewetgeving veranderde
  4

  Grootvader gedepor­teerd uit VS net één dag voor Biden immigratie­wet­ge­ving veranderde

  Terwijl de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden vorige week woensdag de eed aflegde, zat de 58-jarige Felipe Ortega uit Texas geboeid en vastgeketend aan heupen en voeten in een busje richting Mexico. Daarmee kwam een abrupt einde aan zijn dertigjarig verblijf in de Verenigde Staten. Voorlopig is er voor de Mexicaan geen manier om zich weer bij zijn vrouw en kinderen in de VS te voegen.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten