AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Hij heeft het altijd bij en nu redt het mogelijk zijn vel: het mysterieuze rode koffertje van Boris Johnson

Waar je Boris Johnson ziet, zie je ook zijn ‘red box’: een rood koffertje dat hij vastklemt alsof het zijn leven kan redden. Mogelijk doét het dat deze dagen ook want in het zoveelste hoofdstuk van Partygate speelt de ‘red box’ een cruciale rol. Maar wat is dat koffertje juist? En vooral: wat steekt erin?

12 reacties

 • Walter Corneel

  1 maand geleden
  Mag van mij gerust hier eens komen solliciteren als minister samen met Vlaams belang en JM Dedecker denk dat ze in de Wetstraat zouden beginnen te schudden en beven
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Hij heeft veel gelijkenissen met Churchill. Churchil was een zware drinker maar met een bovenmatig intellect dat veel van zijn kabinetsleden gewoon niet konden begrijpen. In datzelfde straatje zit Boris, die doet ook als eens zware fouten, maar was stoer in de Brexit tijd en loodste zijn land door de Covid. Maar bloed, zweet en tranen worden hem ook niet bespaard.
 • Marc Spandel

  1 maand geleden
  Zo tussendoor is het de moeite om te zeggen dat ook Boris Johnson net zoal iedere andere mens het recht heeft om binnenshuis feestjes te geven en dat geen enkele overheid zich mag moeien met feestjes binnenshuis of hieromtrent 'regeltjes' op te leggen zolang er geen échte criminaliteit mee gemoeid is.
 • willem merken

  1 maand geleden
  Drinken op het werk, op kosten van het werk. Er mogen een aantal C4 vallen beste Boris. Alleen weten die te veel.
 • Lucien Mertens

  1 maand geleden
  Hadden we maar enkele Johnsons in België.
 1. 18 migranten omgekomen bij bestorming grenshekken Spaanse enclave in Marokko

  18 migranten omgekomen bij bestorming grenshek­ken Spaanse enclave in Marokko

  Achtien afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat hebben de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.