Republikeins senator Josh Hawley
Volledig scherm
PREMIUM
Republikeins senator Josh Hawley © AFP

“Hij heeft bloed aan zijn handen.” Waarom Amerika’s jongste senator dezelfde verwijten krijgt als Trump

Er was woensdag één senator die geen schrik had van de meute die het Capitool binnenviel. Want bij het binnengaan had hij die nog met een gebalde vuist begroet. Josh Hawley (41) was de motor van het parlementaire verzet tegen de verkiezingsuitslag — en krijgt daarvoor nu heel wat kritiek.

19 reacties

 • Peter Johan

  2 weken geleden
  Al deze naïeve domoren, zowel de bestormers van het capitool als de paar allerlaatste politici die hem nog verdedigden, hadden echt het idee dat ze even met enkele honderden een staatsgreep gingen plegen, daarmee dwaze Donald in het zadel houden, en zijn eeuwige dankbaarheid en pardon voor begane misdaden gingen genieten... Beste bewijs dat het IQ van gemiddelde Trump-aanhangers weinig hoger ligt dan hun schoenmaat...
 • Marie Vanakker

  2 weken geleden
  Ik heb de stemming live gezien en het was prachtig om te zien hoe de republikeinen na de rellen op 1 2 3 Trump lieten vallen. Zoek het filmpje maar een op hoe Lindsay Graham een totale 180 graden bocht maakt op de senaat vloer. Velen weten immers dat dit bij de gematigde republikein gaat gezien worden als land verraad.
 • Glenn Van de Velde

  2 weken geleden
  Onvoorstelbaar eigenlijk
 • Pierre Van Haute

  2 weken geleden
  Ik denk dat er een serieuze hersens ziekte heerst in de republikeinse partij hoe die allemaal gouverneur zijn geworden is verontrustend.
 • Andrea Rooman

  2 weken geleden
  Geen genade, een voor een opsluiten. Al het gezaai door trump zal menige republikeinen hun kop kosten. Gerechtigheid zal zegevieren.
 1. Vlamingen in VS: “Staatsgreep of begin van burgeroorlog is dit niet. Maar het is wél serieuze waarschuwing: dit land is een tikkende tijdbom”
  PREMIUM

  Vlamingen in VS: “Staats­greep of begin van burgeroor­log is dit niet. Maar het is wél serieuze waarschu­wing: dit land is een tikkende tijdbom”

  “Al die volgers van Trump zullen niet zomaar verdwijnen. Ze zitten opgesloten in hun alternatief universum. Het is precies een sekte, met miljoénen mensen die in de meest gekke samenzweringstheorieën geloven.” Nee, helemaal gerust zijn ze er niet op, de Vlamingen in de VS. Verbijsterd hebben ze deze week zitten kijken naar de gebeurtenissen in het Capitool. Maar hoe moet het nu verder, met de borrelende boosheid? En kan een nieuwe president de rust laten terugkeren, in dat grote, machtige, maar vooral tot op het bot verdeelde land?
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur