Niels H. verbergt z'n gezicht tijdens het proces in 2015. Naast hem zijn advocate Ulrike Baumann.
Volledig scherm
Niels H. verbergt z'n gezicht tijdens het proces in 2015. Naast hem zijn advocate Ulrike Baumann. © afp

Hij doodde "uit verveling" niet zes, maar 90 patiënten: horrorverpleger mogelijk grootste seriemoordenaar sinds WO II

duitslandIn 2015 werd hij al veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zes patiënten, maar vandaag is de echte waarheid aan het licht gekomen. De Duitse horrorverpleger Niels H. (40) blijkt 84 mensen méér omgebracht te hebben. "Uit verveling", zei hij daarover. Het maakt van hem een van de grootste seriemoordenaars sinds de Tweede Wereldoorlog.

  1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
    TV

    RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

    Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.