De plaats waar de vier slachtoffers gevonden werden, slechts een tiental meter van de grensovergang.
Volledig scherm
De plaats waar de vier slachtoffers gevonden werden, slechts een tiental meter van de grensovergang. © AFP

Hevige sneeuwstorm in de VS met temperaturen tot -35 graden eist leven van 4 personen

Een stevige sneeuwstorm met temperaturen tot -35 graden heeft vier levens geëist op de grensovergang tussen Canada en de Verenigde Staten. De vier slachtoffers, waaronder ook een baby, waren bedolven onder de sneeuw. Ze werden zo’n tien meter van de grens teruggevonden.

 1. Sneeuwstormen, bosbranden, eenzaamheid: jongste vrouw (19) die solo rond de wereld vliegt kent veel problemen, maar... “Ik ben een pak moediger dan ik op voorhand had gedacht”
  PREMIUM

  Sneeuwstor­men, bosbranden, eenzaam­heid: jongste vrouw (19) die solo rond de wereld vliegt kent veel problemen, maar... “Ik ben een pak moediger dan ik op voorhand had gedacht”

  Ze had al bijna een maand terug thuis moeten zijn, maar Siberische sneeuwstormen en Californische bosbranden staken daar een stokje voor. Zara Rutherford, onze 19-jarige landgenote die als jongste vrouw ooit solo rond de wereld vliegt, is echter niet van plan om haar recordpoging op te geven. “Ik ben moediger dan ik op voorhand had gedacht”, vertelt ze vanuit een ijskoud Siberië.
 2. INTERVIEW. Cijfers van klimaatprofessor Wim Thiery razen wereld rond: “Het is compleet absurd dat je nog altijd een mazoutketel kunt kopen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Cijfers van klimaatpro­fes­sor Wim Thiery razen wereld rond: “Het is compleet absurd dat je nog altijd een mazoutke­tel kunt kopen”

  Geregeld zo’n desastreuze watersnood, jaarlijks een hittegolf die mensenlevens kost en vaker misoogsten en bosbranden: in een notendop het ‘nieuwe normaal’ voor ons land dankzij de klimaatopwarming, volgens professor Wim Thiery (34). “En daar blijft het niet bij. De kans is groot dat wat vandaag een uitzonderlijk warme zomer is, over 20 jaar een gemiddelde zomer zal zijn en over vijftig jaar als koude zomer geldt.”
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.