Tientallen migranten vluchtten weg uit het kamp.
Volledig scherm
Tientallen migranten vluchtten weg uit het kamp. © AFP

Hevige rellen in grootste vluchtelingenkamp van Cyprus, migranten bekogelen elkaar met stenen

In het grootste opvangcentrum voor asielzoekers in Cyprus zijn zware rellen uitgebroken. Aanleiding was een conflict tussen verschillende nationaliteiten. Het Pournara-kamp in Kokkinotrimithia is al maanden overbevolkt.

  1. Zelensky vraagt opnieuw extra wapens tijdens bezoek aan VK, Londen “onderzoekt mogelijkheid” om gevechtsvliegtuigen te sturen

    Zelensky vraagt opnieuw extra wapens tijdens bezoek aan VK, Londen “onderzoekt mogelijk­heid” om gevechts­vlieg­tui­gen te sturen

    De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag in het Verenigd Koninkrijk voor een verrassingsbezoek. Dat maakte Downing Street eerder bekend. De Britse premier Rishi Sunak verwelkomde Zelensky vanmorgen op de luchthaven. Vanmiddag werd hij ontvangen door koning Charles in Buckingham Palace. Tijdens zijn bezoek herhaalde Zelensky dat Oekraïne dringend nood heeft aan extra wapens, vooral straaljagers. Het Britse leger gaat nu onderzoeken of het mogelijk is om op lange termijn ook gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen.
  2. 21 schipbreukelingen gered van onbewoond eiland na acht dagen zonder eten of drinken

    21 schipbreu­ke­lin­gen gered van onbewoond eiland na acht dagen zonder eten of drinken

    Het lijkt wel eens scène uit een film, maar het is echt. 21 schipbreukelingen maken afgelopen vrijdag een S.O.S.-teken op het strand van een onbewoond eiland op de Bahama’s. Ze zitten daar al acht dagen zonder eten en drinken wanneer ze in het vizier komen van een vliegtuig van de Amerikaanse kustwacht. Op de beelden is te zien hoe medewerkers een kist met hulpgoederen laten vallen vooraleer een boot de immigranten komt redden.