Hevige regenval teistert nu ook Noord-Italië: beelden tonen hoe straten veranderen in rivieren met kolkende modderstromen

Na het zware noodweer in Centraal-Europa is nu ook Noord-Italië getroffen door hevige regenval. In de omgeving van het Comomeer veranderen de straten in rivieren met kolkende modderstromen die alles op hun pad meesleuren.

  1. Burgemeester en technische dienst steken handen uit de mouwen in overstromingsgebied Namen: “Schrijnende toestanden, nog nooit meegemaakt”
    PREMIUM
    Bever

    Burgemees­ter en technische dienst steken handen uit de mouwen in overstro­mings­ge­bied Namen: “Schrijnen­de toestanden, nog nooit meegemaakt”

    Dirk Willem (CD&V), de burgemeester van Bever, heeft samen met 6 werkmannen van de gemeentelijke technische dienst maandag geholpen bij de getroffen inwoners van het noodweer in Anhée. De wateroverlast van afgelopen donderdag veroorzaakte er heel wat schade in kelders en garages. Samen met de civiele bescherming staken ze de handen uit de mouwen met de opkuis. “Wanneer we reactie krijgen van de gouverneur van Namen, vertrekken we volgende week ook naar Luik”, reageert Willem.