Hevige regenval in Brazilië eist minstens 18 slachtoffers, meer dan 35.000 mensen zijn dakloos

Hevige regenval en overstromingen hebben in de Braziliaanse deelstaat Bahia minstens achttien levens geëist, melden lokale autoriteiten. Twee damdoorbraken verergerden zondag de situatie. Inmiddels staan in het land 58 steden onder water. Meer dan 35.000 mensen zijn door de wateroverlast dakloos geworden. 

  1. KIJK. “3, 2, 1... Badaboem!” Na drones demonstreren Oekraïners nu ook zelfgemaakte kamikazevoertuigen tegen de Russen

    KIJK. “3, 2, 1... Badaboem!” Na drones demonstre­ren Oekraïners nu ook zelfgemaak­te kamikaze­voer­tui­gen tegen de Russen

    In Bachmoet gebruiken Oekraïense troepen al een tijdje kamikazedrones in de oorlog tegen de Russen. Op beelden uit een documentaire is te zien hoe ze nu ook zelfgemaakte kamikazevoertuigen gebruiken. Het voertuig is vanop afstand bestuurbaar en is volgeladen met explosieven. “Hier zit nog 12 kilogram TNT in”, hoor je een Oekraïense strijder zeggen in de video. Terwijl het voertuig naar zijn doelwit rijdt, zijn er verschillende schoten te horen. Niet veel later is vanop een afstand te zien hoe de Oekraïners succesvol in hun doel slagen.
  2. IN BEELD. Manifestatie bij omstreden waterreservoir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

    IN BEELD. Manifesta­tie bij omstreden waterreser­voir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

    Rond een omstreden waterreservoir in aanbouw in Frankrijk is het deze middag tot confrontaties gekomen tussen manifestanten en de ordediensten. In Sainte-Soline, in het departement Deux-Sèvres, waren duizenden mensen samengekomen, ondanks een verbod daarop. De autoriteiten hadden 3.200 gendarmes en agenten gemobiliseerd om de verboden manifestatie te beteugelen. De protesten zijn gericht tegen een project voor waterreservoirs, bedoeld voor de landbouw.