'Hardship of Life' van fotograaf Mehmet Aslan is Photo of the Year van de Siena International Photo Awards 2021.
Volledig scherm
'Hardship of Life' van fotograaf Mehmet Aslan is Photo of the Year van de Siena International Photo Awards 2021. © Mehmet Aslan

Het verhaal achter deze emotionele ‘Foto van het Jaar’

Wonderschoon en hartverwarmend, zo tragisch en intriest tegelijk. Veel lagen, veel emoties. Dit shot van de Turkse fotograaf Mehmet Aslan heeft het allemaal. Het pakkende beeld werd dit jaar de “Foto van het Jaar” bij de prestigieuze Siena International Photo Awards. Maar wie zijn die twee mooie mensen in de foto? En wat is hun verhaal?

6 reacties

 • bryan de ceuster

  1 jaar geleden
  Mij maakte de foto net wél triestig. En wij maar klagen over futiliteiten hier.
 • Gerda Haubourdyn

  1 jaar geleden
  Dit is het trieste gevolg van oorlog. Onze planeet wordt verwoest door oorlogen en geweld. De regeringen zouden moeten stoppen met stratego te spelen, en zorgen dat iedereen op deze wereld een mooi leven heeft. Dat is een uitdaging maar wel doenbaar. Europa is 70 jaar oorlog vrij dus het kan.
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Hopelijk krijgen vader en zoon en vele andere directe of indirecte oorlogsslachtoffers de nodige prothesen om open te kunnen bloeien in hun leven. Dat wens ik van harte.
 • Pieter Verhulst

  1 jaar geleden
  Mij maakt de foto wel triest hoewel ze beiden gelukkig zijn of lijken op de foto. Als mensen zo verder moeten door het leven of zo geboren worden door toedoen van anderen, echt niets om trots of blij over te zijn mens zijnde.
 • Marc Wouters

  1 jaar geleden
  Wat, de foto raakte me meteen... wat mooi in alle opzichten. Triest maakt de foto me niet, het geeft me hoop. Alle mensen zijn diep vanbinnen hetzelfde, zien hun kinderen graag, willen het beste voor mekaar.
 1. Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

  Lichaam van Britse Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummifi­ceer­de toestand”: “Achterge­la­ten om te sterven”

  Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.